SiolNET. Avtomoto Novice
2,24

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nova uspešnica: ogledajo si lahko "parkirano" križarsko velikanko

2,24

termometer

Križarka Allure
Lokalni kapitan je dobil idejo in z njo navdušil - na svoji ladji vodi turistične oglede parkirane največje križarke na svetu, ki je parkirana ob britanski obali. Foto: Reuters

Epidemija je praktično čez noč sesula svet križarjenj okoli sveta, lastniki teh plavajočih hotelov pa so bili primorani poiskati dovolj veliko parkirišče za svoje ladje velikanke. Največja izmed njih, Allure, samuje pri obali Velike Britanije, v zalivu Poole v angleškem kanalu, kjer je lokalni vodič dobil odlično idejo in sedaj ponuja oglede te zapuščene velikanke.

Ideja Paul Derhama, nekdanjega kapitana križarke P & O Aurora in zdajšnjega lastnika manjše ladje Josephine, pravzaprav ni bila slaba. Ko je julija na družabnem omrežju svojo idejo o ogledu parkirane največje križarke na svetu delil z drugimi, je v nekaj urah zapolnil dva termina, pozneje pa še dodatna dva termina.

Le kdo ne bi odšel na ogled največje med vsemi

Allure je štirikrat večja kot Titanic in ima na krovu skulpturo žirafe v velikosti treh minijev. Royal Caribbeaan je svoj sveti gral med križarkami zasidral ob britanski obali, ta velikanska gmote kovine, ki v tišini samuje sredi morja, pa je že pritegnila številne turiste.

Pred izbruhom epidemije je Allure na eno potovanje okoli sveta s seboj vzela skoraj šest tisoč ljudi, na njej so številni kazinoji, restavracije in bazeni. V sobah se nabira prah in edini prebivalci so pajki in galebi. Edini zvok motorja pa ustvarijo ladje kapitana Derhama z obiskovalci, ki s strahospoštovanjem ogledujejo parkirano Allure.

Križarka Allure Foto: Reuters

Prvič v vodi leta 2010

Ladjo Allure je zgradilo podjetje STX Europe v finski ladjedelnici Turku. V primerjavi z manjšim razredom ladij je Allure (razred Oasis) širša za 8,5 metra, ima za 45 odstotkov večjo tonažo (225.282 tone) ter lahko prevaža do 5.400 potnikov. Izpodriv ladje je okrog 100.000 ton, kar je primerljivo s superletalonosilko razreda Nimitz.

Pri načrtovanju so izbrali širok trup za stabilnost, namesto velikega ugreza. Ugrez je okrog 9 metrov, relativno majhen v primerjavi z višino ladje. Moč za pogon ladje in generiranje elektrike zagotavlja šest dizelskih motorjev - trije šestnajstvaljni Wärtsilä 16V46D - vsak z 18.860 kilovati - in trije dvanajstvaljni Wärtsilä 12V46D s 13.860 kilovati. Poraba goriva pri polni moči je 5.210 litrov za en 16-valjni motor in 3.910 litrov za 12-valjni motor. V pristaniščih Allure pomagajo štirje stranski potisniki s 5500 kilovati. Na ladji je 18 reševalnih čolnov s kapaciteto 370, skupaj za 6.660 ljudi.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin