Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 6. 2020,
10.15

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,95

2

Natisni članek

škoda Škoda Octavia karavan

Sreda, 10. 6. 2020, 10.15

3 leta, 10 mesecev

Nova octavia scout: prvič tudi s sprednjim pogonom #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,95

2

Škoda octavia scout | Po limuzini, karavanu in športnem RS je Škoda zdaj razkrila še terensko obarvano različico scout. | Foto Škoda

Po limuzini, karavanu in športnem RS je Škoda zdaj razkrila še terensko obarvano različico scout.

Foto: Škoda

Scout je zadnja različica octavie, ki prinaša centimeter in pol višjo oddaljenost od tal in bo tako kot do zdaj na voljo le v karavanski izvedenki. Ta terensko naravnan karavan bo v prodajne salone zapeljal v drugi polovici letošnjega leta in bo prvič na voljo tudi le s pogonom na sprednji kolesni par.

Octavia scout je bila do zdaj na voljo izključno s štirikolesnim pogonom, tokrat pa bo prvič tudi s pogonom le na sprednji kolesni par. S tem so pri Škodi znižali vstopno ceno modela. Ta je primeren za kupce, ki ne potrebujejo štirikolesnega pogona, a želijo poudarjen terenski videz.

Avtomoto Preverili smo: škoda octavia je lahko boljša od VW golfa #video

Širok razpon motorjev za vsak okus

Kupci scouta bodo izbirali med številnimi motorji, najcenejša izbira bosta štirivaljni 1,5-litrski bencinski TSI s 110 kilovati in dizelski dvolitrski TDI s 85 kilovati. Oba sta na voljo izključno s šeststopenjskim ročnim menjalnikom. Nekoliko bolj ekološkim kupcem je namenjen e-TEC s tehnologijo blagega hibrida in sedemstopenjskim samodejnim menjalnikom. Štirikolesni pogon bo na voljo pri najmočnejših motorjih, dvolitrskem TSI s 140 kilovati in dvolitrskem TDI s 147 kilovati.

V notranjosti se scout od drugih različic razlikuje po lesenih dodatkih, posebni barvi oblazinjenja in nekaterih kromiranih delih. | Foto: Škoda V notranjosti se scout od drugih različic razlikuje po lesenih dodatkih, posebni barvi oblazinjenja in nekaterih kromiranih delih. Foto: Škoda

Gromozanski prtljažnik je dodaten bonus

Ker scout sloni na najnovejši generaciji octavie, je od predhodnika 16 milimetrov daljši in 15 milimetrov širši. Eden največjih Škoda octavia scout | Foto: Škoda Foto: Škoda adutov je njegov prtljažni prostor s prostornino 640 litrov, hkrati pa bo scout z dodatno zaščito motorja, plastičnimi zaščitnimi obrobami in aluminijasto zaščito obeh odbijačev navdušil predvsem aktivne lastnike, ki velikokrat zapeljejo z urejenih asfaltiranih cest.

V notranjosti se scout od običajne octavie razlikuje po posebnih preoblekah na sedežih, lesenih dodatkih na armaturni plošči ter kromiranih ročicah in delih na osrednji konzoli.

Octavia scout bo na ceste zapeljala v drugi polovici leta iz češke tovarne Mladá Boleslav.

Ne spreglejte