SiolNET. Avtomoto Novice
2,97

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nova najdba: na prodaj kar 174 zapuščenih klasikov #foto

2,97

termometer

Najdba starodobnikov London
Avtomobili so bili parkirani v velikem skladišču, kjer so bili vrsto let nedotaknjeni.

Prebivalci Londona in drugi navdušenci nad klasičnimi avtomobili so včeraj lahko obiskali zapuščeno zasebno zbirko 174 avtomobilov, ki jih bodo poskušali v prihodnjih mesecih v celoti prodati. Nekateri med njimi so v odličnem, a zaprašenem stanju, spet drugi niso videti ravno najbolje, a dražbena hiša ocenjuje vrednost celotne zbirke na milijon funtov (1,17 milijona evrov).

K sreči je bilo vseh 174 avtomobilov parkiranih na suhem, zato se njihovo stanje kljub mirovanju ni poslabšalo. Nekateri so sicer v boljšem stanju kot drugi, a ljubitelji ter zbiratelji so imeli videti marsikaj. Med vsemi avtomobili je kar nekaj porschejev iz različnih časovnih obdobij, ne manjkajo pa niti mercedesi niti miniji.

Prav vsak potrebuje nekaj ljubezni

Nekatere parkirane avtomobile so celo zagnali, a tudi pri teh je treba opraviti vsaj najnujnejše servisne preglede. Pri nekaterih je treba Najdba starodobnikov London  zamenjati karoserijske dele, drugih pa sploh nimajo pripadajočih papirjev. Poleg nakupa mora kupec zato nekaj denarja nameniti vsaj delni obnovi.

Ni pa v zbirki res kakšnega redkega ali zelo dragega avtomobila. V večini gre za razmeroma poznane in priljubljene modele. Izpostaviti velja porshe 911 iz leta 1973, BMW 2002 iz leta 1975 in mercedesov razred G iz leta 1987. Kar nekaj je tudi mini morissov, land roverjev in različnih volkswagnov.

Prodaja je stekla tudi prek oglasnika eBay, nekatere bodo prodali prek interneta, večino pa s pomočjo dražbe. Celotno vrednost zbirke so sicer ocenili na milijon funtov (1,17 milijona evrov), a glede na avtomobile in njihovo stanje so najverjetneje prodajalci nekoliko pretiravali pri oceni.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin