Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Sreda,
30. 5. 2012,
13.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Fiat

Sreda, 30. 5. 2012, 13.49

8 let

Nova fiat panda v Sloveniji, prodajali bodo tudi staro

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Tretja generacija fiat pande je v Slovenijo prišla s štirimi motornimi različicami, jeseni pa bo sledila tudi možnost štirikolesnega pogona. Poleg nove bodo v Sloveniji prodajali tudi staro pando.

Element zaobljenega kvadrata

Fiat panda je po tridesetih letih eden najbolj prepoznavnih in tradicionalnih avtomobilov, ki so jih od nastanka do danes naredili že šest milijonov in pol. Panda je zdaj dočakala šele svojo tretjo generacijo, v kateri so jo pri Fiatu povečali, ji dodali modernejše motorje in jo naredili bolj prijazno do potnikov. Pando zaznamuje oblikovalski element zaobljenega kvadrata, ki ga ni mogoče opaziti le pri obliki avtomobila, temveč tudi pri elementih notranjosti.

V motorni ponudbi kmalu tudi atmosferski motor twinair

Nova panda, ki jo bodo izdelovali v Italiji, prinaša visoko postavljene žaromete, tanjše sedeže v notranjosti (več prostora, boljše prezračevanje), 14 novih odlagalnih površin (vključno z dolgo odlagalno polico, ki jo je imela že originalna panda), prilagodljivo notranjost (sovoznikov sedež je mogoče zložiti in uporabiti kot mizico), bolj natančno nastavljiv vozniški sedež, ogrevano vetrobransko steklo in prenosno multimedijsko napravo. Osnovna prostornina prtljažnika je 225 litrov. Prtljažnik ima dvojno dno.

Panda je v Sloveniji za zdaj na voljo s štirimi motornimi različicami. Sestavljajo jih že znani 0,9-litrski motor twinair, 1,2-litrski motor s pogonom na bencin in avtoplin (v Sloveniji je že 64 črpalk z LPG-jem) ter 1,3-litrski dizelski motor multijet 16V. Razpon moči je od 51 kilovatov do 62,5 kilovata. V nekaj mesecih se bo tej motorni ponudbi pridružil še povsem nov atmosferski 0,9-litrski motor twinair, ki bo imel 48 kilovatov.

Štirikolesni pogon sledi jeseni

Jeseni bo ponudbo fiat pande popestrila še možnost štirikolesnega pogona, ki je do zdaj predstavljala približno polovico prodanih pand. Z rahlim zamikom bo v ponudbo prišel tudi sistem samodejnega preprečevanja trkov v mestih. Pri tem velja omeniti, da bo panda v Sloveniji serijsko na voljo s sistemom ESP.

Letos dvesto starih in sto novih pand

Fiat bo v Sloveniji prodajal tako novo kot staro pando. Pri novi bodo na voljo trije paketi opreme (easy, lounge in pop), pri stari pa bo mogoče izbrati različice 2x4 in 4x4. Fiatov uvoznik za Slovenijo (kmalu bodo prevzeli tudi hrvaški trg) letos načrtuje prodajo 200 starih in 100 novih pand. Osnovne cene za novo generacijo pande bodo od 9.490 do 13.190 evrov.

Ne spreglejte