Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
12. 6. 2022,
22.30

Osveženo pred

1 leto, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,58

28

Natisni članek

gradnja ceste avtocesta avtocesta Indija

Nedelja, 12. 6. 2022, 22.30

1 leto, 7 mesecev

Nov rekord: 75 kilometrov ceste asfaltirali v petih dneh #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,58

28

V Indiji so postavili svetovni rekord za najhitreje narejeno hitro cesto. Odsek ceste med mestoma Amravati in Akola, ki v dolžino meri 75 kilometrov, so namreč asfaltirali v vsega petih dneh in se s tem dosežkom zapisali v Guinnessovo knjigo rekordov.

Nitin Gadkari, minister Unije za cestni transport in avtoceste, je za Reuters potrdil, da se je Indija uvrstila v Guinnessovo knjigo rekordov za najhitreje izdelan odsek asfaltne ceste, ki so jo položili brez prekinitev.

Pri gradnji nove ceste sodelovalo 720 ljudi

Hitra cesta je bila zgrajena na odseku NH-53 med Amravatijem in Akolo v pokrajini Maharaštri. 75-kilometrsko cesto so zgradili v rekordnem času 105 ur in 33 minut. Natančneje, gradnja se je začela 3. junija ob 7.27, dela pa so končali 7. junija ob 17. uri. Cesto morajo opremiti še s signalizacijo in prometnimi znaki.

Približno 720 delavcev gradbenega podjetja Rajpath Infracon je sodelovalo pri tem projektu. "Še posebej bi se rad zahvalil našim inženirjem in delavcem, ki so delali dan in noč, da so dosegli ta neverjetni dosežek," je v enem izmed tvitov dejal Nitin Gadkari.

"Povezuje večja mesta, kot so Kalkuta, Rajpur, Nagpur, Akola, Dhule in Surat. Teče skozi mineralno bogato regijo naše države. Sporočili so mi, da je na tem odseku opravljenih skoraj 35 odstotkov del, od Amravatija do Akole in skoraj 65 odstotkov na odseku od Akole do Čiklija. Zato se bo s tem dosežkom zgodila velika razbremenitev za potnike, promet bo potekal nemoteno, potovalni čas pa bo skrajšan," je dodal minister.

Indija cesta | Foto: NHAI Foto: NHAI

Skupaj je pri projektu sodelovalo 800 zaposlenih pri nacionalni upravi za avtoceste Indije. | Foto: NHAI Skupaj je pri projektu sodelovalo 800 zaposlenih pri nacionalni upravi za avtoceste Indije. Foto: NHAI

Ne spreglejte