Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jure Gregorčič

Četrtek,
28. 1. 2016,
20.53

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Adria Mobil Potovalni Avtomoto

Četrtek, 28. 1. 2016, 20.53

7 let, 12 mesecev

Nizozemci Adrijin avtodom okronali z naslovom avtodom leta, dolenjski avtodomi četrtič prevozili Dakar

Jure Gregorčič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Adria Mobil je letošnje leto začela zelo uspešno. Dolenjci so v prvem letošnjem mesecu prejeli kar nekaj prestižnih evropskih priznanj, ki dvigujejo ugled in utrjujejo veljavo te slovenske tovarne.

Cilj je jasen, Dolenjci si želijo ostati v vrhu med proizvajalci počitniških vozil

Ob dejstvu, da se je leta 2015 odločneje začel prebujati evropski trg bivalnih prikolic in avtodomov, ki je zabeležil desetodstotno rast, iz Novega mesta prihaja še pomembnejša vest o novih prestižnih priznanjih, ki so jih Dolenjci na začetku leta pobrali na pomembnih trgih zahodne Evrope.

Prav priznanja kupcev in strokovne javnosti so zelo spodbudna popotnica za še eno uspešno poslovno leto te uveljavljene slovenske znamke. Adria Mobil po prodaji in razvoju spada v sam vrh evropskih proizvajalcev počitniških vozil in hkrati tudi med izvozno najuspešnejša slovenska podjetja.

Več kot 90 odstotkov vsega, kar naredijo v Adrii, pokupijo na najbolj razvitih in najzahtevnejših trgih za karavaning , kot so Nizozemska, Francija, Nemčija, skandinavske države …

Nizozemci na vrh postavili Adrio Mobil

Na tradicionalnem sejmu karavaninga, ki je na Nizozemskem potekal pretekli teden, je bila blagovna znamka Adria znova v ospredju. Adrijin avtodom compact plus SL je prejel prestižno nagrado avtodom leta v kategoriji polintegriranih avtodomov.

To ni prva lovorika, ki so jo Novomeščani osvojili na trgih Beneluksa: naslov avtodom leta je pred šestimi leti (2010) dobil integriranec adria sonic, lani pa je v kategoriji bivalnih kombijev VAN ta naziv pripadel modelu adria twin SLX.

Da osvojeni naslovi niso sami sebi namen, dovolj zgovorno priča dejstvo, da avtodome ocenjujejo uporabniki počitniških vozil, sicer člani enega največjih klubov avtodomov NKC (nizozemski klub avtodomov). Ta ima v Evropi več kot 40 tisoč članov.

Iz Stuttgarta so se vrnili z dvema priznanjema za inovativnost

Adria je stroko prepričala z razvojem in izvedbo zanimivega avtodoma adria compact SLS, ki so ga jeseni predstavili kot svetovno novost. Ta avtodom namreč ponuja edinstveno rešitev z izvlečno zadnjo steno. Tako kljub kompaktnim zunanjim dimenzijam, prijaznim voznim lastnostim in nižjim potovalnim stroškom (trajekti, cestnine, predornine …) ponuja prilagodljiv tloris. Ko je vozilo parkirano, se bivalni prostor preprosto podaljša z izvlečno zadnjo steno.

Nagrado EIA, ki jo podeljujejo predstavniki uredništev dvanajstih specializiranih karavaning revij iz Evrope, je Adria že prejela, in sicer za razvoj počitniških prikolic astella glam edition in altea ter za razvoj avtodoma matrix supreme.

Ne spreglejte