SiolNET. Avtomoto Novice
0,73

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Porsche v Romuniji

Ne le poceni tovarne, v Romunijo tudi razvojni centri

0,73

termometer

Porsche Romunija
Foto: Porsche

Porsche je v Romuniji odprl že svojo drugo pisarno, kjer se bodo ukvarjali predvsem s tehnološkimi izzivi in novimi programskimi rešitvami. V Temišvaru bodo že letos zaposlili 50 ljudi.

Porsche Engineering je podružnica Porscheja, ki je usmerjena predvsem v zagotavljanje novih tehnoloških storitev. V Romuniji je Porsche zdaj odprl že svojo drugo pisarno. Prvo je že pred petimi leti v Cluj-Napoci, kjer je trenutno zaposlenih 250 ljudi, zdaj tehnološki center odpirajo še v Temišvaru, na skrajnem zahodu Romunije.

Ceausescu Romunija Novice Usmrtili zloglasnega diktatorja, ki ga je prehitel Michael Jackson #video

Obetajo si sodelovanje z obema univerzama

Spomin na začetek revolucije ob koncu leta 1989. Spomin na začetek revolucije ob koncu leta 1989. Foto: Gregor Pavšič Temišvar je mesto, znano po tem, da se je pred dobrimi 30 leti začela revolucija proti Ceausescujevi vladavini, in mesto, ki ima tudi ustrezno tehnološko, akademsko in univerzitetno ozadje. Porsche bo v Temišvaru že letos zaposlil 50 ljudi, sčasoma pa jih predvideva 200. Med njimi bo največ programerskih strokovnjakov, ki postajajo pri razvoju modernih avtomobilov vse bolj pomembni.

Romunija tako za avtomobilske proizvajalce ni več le država za postavljanje tovarn s poceni delovno silo, temveč tudi država, ki nudi ustrezno razvojno okolje. Porsche si v Temišvaru obeta tesno sodelovanje z dvema univerzama.

Marius Mihailovici je direktor družbe Porsche Engineering v Romuniji. Marius Mihailovici je direktor družbe Porsche Engineering v Romuniji. Foto: Porsche

 

 

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin