Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
11. 7. 2023,
12.25

Osveženo pred

9 mesecev, 3 tedne

Oglasno sporočilo

Natisni članek

avtomobil Jeep Avenger Jeep Avto Triglav PR članek

Torek, 11. 7. 2023, 12.25

9 mesecev, 3 tedne

NOVI JEEP AVENGER

Najboljši začetek nove pustolovščine

Oglasno sporočilo

Jeep Avenger je prvo popolnoma električno vozilo znamke Jeep. Novi SUV, ki je zabaven in razburljiv, je namenjen aktivnim ljudem, ki iščejo kompaktno vozilo z najsodobnejšimi tehnološkimi funkcijami.

JJ2512CoverCOKC_1200 | Foto: Avto Triglav d.o.o. Foto: Avto Triglav d.o.o.

Avenger, ki pooseblja koncept elektrificirane svobode, ponuja značilno zmogljivost vozil znamke Jeep in zagotavlja brezskrbnost v vseh vremenskih razmerah. Je okreten, odziven in ponuja zabavno vožnjo, zahvaljujoč takojšnjemu navoru pa se ponaša z dinamično zmogljivostjo in zaradi tihega delovanja izstopa iz množice.

Zasnovan za potrebe evropskih voznikov

Novi Avenger nudi 360-stopinjsko zaščito in omogoča popolno svobodo gibanja. Ker v dolžino meri 4,08 metra, je to pravi Jeep, v katerem lahko udobno potuje pet oseb brez kompromisov pri prtljagi, saj je prostorna in vsestranska notranjost funkcionalno oblikovana in ponuja veliko prostora za predmete, ki jih običajno vozite s seboj. V sprednjem delu potniške kabine je na voljo 34 litrov prostora za shranjevanje. Prostoren in izjemno vsestranski je tudi prtljažni prostor, z od 355 do 380 litrov prostornine.

Auto Baule 23830OKBici2_1200 | Foto: Avto Triglav d.o.o. Foto: Avto Triglav d.o.o.

Vrhunska tehnologija ponuja zmogljivost za vse terene in vse vremenske razmere ter pomeni zabavo in varnost. Celoten niz varnostnih funkcij in sistemov ADAS, ki v Avengerju zagotavljajo 2. stopnjo avtonomne vožnje, vključuje nadzor mrtvih kotov, avtonomno zaviranje v sili z zaščito ranljivih udeležencev v prometu (pešcev in kolesarjev), samodejno parkiranje in 180-stopinjsko zadnjo kamero s pogledom s ptičje perspektive.

Zasnovan je za vedno povezane uporabnike in zagotavlja odlično digitalno izkušnjo v vozilu. Avtoradio z 10,1-palčnim HD zaslonom na dotik, v kombinaciji s popolnoma digitalnimi merilniki, je na voljo v dveh različicah (7 in 10,25 palca) in je del standardne opreme.

JJTrance24126 PLANCIA FRONTOK_1200 | Foto: Avto Triglav d.o.o. Foto: Avto Triglav d.o.o.

Trajnostni pogonski sklop

Jeep Avenger z električnim dosegom do 400 kilometrov po ciklu WLTP in do 550 kilometrov v mestu omogoča, da se lahko z njim odpravite kamorkoli. Standardni način hitrega polnjenja omogoča polnjenje za doseg 30 kilometrov v samo treh minutah in polnjenje z 20 na 80 odstotkov v 24 minutah.

Popolnoma nov elektromotor je prinesel izjemno učinkovitost vozila in majhno porabo energije. K temu prispeva tudi toplotna črpalka, ki v hladnih razmerah poveča doseg za do deset odstotkov v primerjavi s klasičnim grelcem.

Pogonska enota M3, ki je bila uporabljena pri Avengerju, je visoko učinkoviti 400-voltni e-motor druge generacije. Ta pogonski agregat zagotavlja 115 kilovatov (kar ustreza 156 konjskim močem) in 260 Nm največjega navora. Drugi ključni element, ki omogoča velik doseg avtonomije, je baterija z litijionsko kemijo NMC 811, ki s 54 kWh zagotavlja vrhunsko gostoto energije ter odlično razmerje med nominalno in uporabno energijo (ta znaša 51 kWh). Baterija je kompaktnih mer, zaščitena z drsnimi pločevinastimi ploščami in nameščena pod vozilo tako, da na potniški prostor praktično nima vpliva.  

_MSA0936 ColonninaFOKB_1200 | Foto: Avto Triglav d.o.o. Foto: Avto Triglav d.o.o.

Ne gre pa spregledati niti sistema polnjenja. Standardno vgrajen polnilnik zagotavlja 100 kW enosmernega in 11 kW izmeničnega toka (kar omogoča 100-odstotno polnjenje v petih urah in pol, če je priključen na ustrezno polnilnico). Sistem je bil razvit in preizkušen za ekstremne vremenske razmere: do minus 30 stopinj Celzija pozimi in do plus 40 stopinj na vrhuncu poletja.

Vrhunska zmogljivost

Avenger odlično uteleša Jeepovo dvojno dušo, saj je enako zmogljiv na cesti kot na terenu. Je agilen, odziven in prijeten za vožnjo, ponuja dinamično raven zmogljivosti zaradi takojšnjega navora, odlikuje pa ga tudi tiha vožnja. Novi Avenger je prvo vozilo znamke Jeep s pogonom na sprednji kolesi, ki je serijsko opremljeno s sistemoma Selec-Terrain® in Hill Descent Control, ki skupaj z 200-milimetrsko oddaljenostjo od tal, z vstopnim kotom 20 stopinj in izstopnim kotom 32 stopinj, omogočata izvrstne terenske zmogljivosti v svojem razredu in zagotavljata maksimalno zaščito udeležencev v mestnem prometu.

Popolnoma električni Jeep Avenger osvaja evropske ceste

Znamka Jeep je osredotočena na doseganje novih mejnikov in to so dobro sprejeli tako kupci kot strokovnjaki. Še preden so bila prva vozila dobavljena strankam v Evropi, je električni Jeep Avenger pritegnil medijsko prepoznavnost z imenovanjem za Evropski avto leta 2023 in Najboljši družinski SUV po izboru žirije WWCOTY 2023.

Avenger Jeep_Hotel_6_1200 | Foto: Avto Triglav d.o.o. Foto: Avto Triglav d.o.o.

Spoznajte prvo popolnoma električno vozilo znamke Jeep in se pripravite na pustolovščino brez primere - spoznajte novi Jeep Avenger.

Naročnik oglasnega sporočila je Avto Triglav d.o.o, Ljubljana. 

Ne spreglejte