SiolNET. Avtomoto Novice
0,68

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zadnje informacije: še povečan promet, jutri pa še bolj pestro

0,68

termometer

promet zastoj primorka nesreča 03062022 | Na cestah je pričakovana gneča, podobno bo tudi še v ponedeljek.  | Foto: DARS
Na cestah je pričakovana gneča, podobno bo tudi še v ponedeljek. Foto: DARS

Ob vrhuncu poletne sezone je na slovenskih cestah močno povečan promet. Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je ob 19.uri zastoj na Bledu proti Lescam. Dva kilometra dolg zastoj je tudi pred predorom Karavanke proti Avstriji. Proti Jesenicam in proti Kranjski Gori lahko uporabite izvoz Lipce. Še več prometa je pričakovati v ponedeljek.

Na mejnih prehodih Gruškovje in Dragonja je za osebna vozila pri vstopu čakalna doba eno uro, na mejnem prehodu Metlika do pol ure, na mejnem prehodu Obrežje pa približno 45 minut.

Na mejnem prehodu Obrežje je čakalna doba za osebna vozila tudi pri izstopu in sicer približno pol ure.

Danes do 22. ure velja splošna prepoved prometa za tovorna vozila nad sedem ton in pol.

Začela so se pripravljalna dela za obnovo severne ljubljanske obvoznice med Zadobrovo in Tomačevim. Dela bodo potekala v več fazah.

Cesta Podpeč-Ig bo med Podpečjo in Jezerom zaprta do 21. ure.

Cesta Novo mesto-Metlika bo v Novem mestu med Revozom in Krko zaprta do 9. avgusta zaradi preplastitve ceste. Obvoz bo skozi Novo mesto.

Na cesti Zgornji Čačič-Osilnica bodo zaradi prireditve pri Zgornjem Čačiču do 19. ure 30 minutne popolne zapore.

Stanje na cestah:

Ponedeljek bo še bolj prometno obremenjen

Še posebej pa na prometno-informacijske centru opozarjajo na prometno obremenjene ponedeljke. "Če se boste na pot odpravljali jutri, je vsekakor potrebno računati z daljšimi potovalnimi časi, to pomeni s kar precejšnjimi zamudami. Skoraj vsak ponedeljek do zdaj so nastajali daljši zastoji po primorski avtocesti in na ljubljanski obvoznici. Tudi zato, ker se po zatišju čez vikend vsem osebnim vozilom na cestah pridružijo še tovorna vozila," je poudarila Janežičeva.

Ta konec tedna spada med prometno najbolj obremenjene poletne vikende, je pa zelo veliko vozil na cestah pričakovati tudi prihodnja dva vikenda. "Če ne pride do kakšne prometne nesreče, promet še kljub vsemu poteka relativno normalno. V nasprotnih primerih pa lahko vozniki računajo tudi z več deset kilometrov dolgimi zastoji," je še dodala Janežičeva.

Zastoji so trenutno tudi na nekaterih glavnih in regionalnih cestah, in sicer na cesti Sečovlje-mejni prehod Sečovlje, Lucija-Strunjan, Jelšane-mejni prehod Jelšane in Lesce-Bled.

Mejni prehodi:

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin