SiolNET. Avtomoto Novice
2,81

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Mercedesovim zaposlenim skoraj pet tisoč evrov nagrade

2,81

termometer

Mercedes-Benz je že osmo leto zapored povečal svojo prodajo, zato bo v letošnjem letu spet nagradil svoje zaposlene. 130 tisočim zaposlenim v Nemčiji bodo aprila ob plači nakazali še 4.965 evrov nagrade.

Mercedes-benz A200 Foto: Gašper Pirman

Letos bo nagrada nekoliko manjša kot lani

Mercedes-Benz je v lanskem letu prodal 2.310.185 avtomobilov, kar je 0,9 odstotka več kot leta 2017. Nemci so že osmo leto zapored prodali več avtomobilov kot leto prej in kljub prihodu novega merilnega cikla WLTP podirajo svoje prodajne rekorde.

Daimler bo tako nagradil zaposlene, ki so vse leto trdo delali in pomagali leto končati z rekordnimi številkami. Ob aprilski plači jim bodo nakazali 4.965 evrov nagrade, kar pa je še vedno manj kot lani, ko so dobili 5.700 evrov nagrade.

Manjša nagrada je rezultat nekoliko slabših operativnih prihodkov, ki so se s 14,3 milijarde evrov v lanskem letu spustili na 11,1 milijarde evrov. Nagrajevalno shemo so pri Daimlerju predstavili leta 1997, končni znesek dobijo po formuli, v kateri upoštevajo operativne prihodke pred obrestmi in odmero davka.

Robert Lešnik Avtomoto Je tudi Robert Lešnik dobil rekordni Daimlerjev bonus? d Avtomoto Daimler rekordno, delavcem do 5.700 evrov bonusa

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 80
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin