SiolNET. Avtomoto Novice
2,08

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Daimler rekordno, delavcem do 5.700 evrov bonusa

2,08

termometer

Daimlerjev koncern je lani dosegel svoje najboljše poslovne rezultate do zdaj. Prodali so 3,3 milijona vozil, zaslužili 14,7 milijarde evrov, 130 tisoč zaposlenim pa bodo aprila izplačali do 5.700 evrov dodatka k plači.

Mercedes-Benz je prodal rekordnih 2,3 milijona osebnih avtomobilov. Mercedes-Benz je prodal rekordnih 2,3 milijona osebnih avtomobilov. Foto: Gašper Pirman

Danes nam bodo razkrili novo generacijo mercedes-benza razreda A

Pri koncernu Daimler so lahko zadovoljni. Kot vodilni svetovni proizvajalec premium avtomobilov so lani povečali svoj dobiček na 14,7 milijarde evrov, danes zvečer pa bodo v Amsterdamu (reportažo si lahko jutri zjutraj preberete na Siol.net) predstavili novo generacijo razreda A.

Tako visokega dodatka še niso izplačali

Daimler je pred dvema letoma dosegel dobiček 12,9 milijarde, lani pa so ga povečali na 14,7 milijarde, je sporočil predsednik koncerna Dieter Zetsche.

Tako visok dobiček je bil tudi podlaga za rekordno visok bonus, ki ga bo prejelo 130 tisoč zaposlenih v Nemčiji. Toliko jih je upravičenih do bonusa k plači, ki je odvisen od poslovne uspešnosti družbe. Višina bonusa bo znašala do 5.700 evrov (predlanskim do 5.400 evrov), dobili pa ga bodo skupaj z redno aprilsko plačo.

Skoraj 290 tisoč zaposlenih

Daimler je ob koncu lanskega leta skupno sicer zaposloval 289.321 ljudi (172 tisoč v Nemčiji). Skupno je nemški koncern lani prodal 3,3 milijona vozil, kar je bilo 3,3 odstotka več kot leta 2016.

Mercedes-Benz je prodal rekordnih 2,3 milijona osebnih avtomobilov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 96
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin