SiolNET. Avtomoto Novice
1,58

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Mercedesova legenda: 50 let v skednju, zdaj na razstavo

1,58

termometer

Mercedes-Benz bo na prireditev Amelia Island Concours d'Elegance, ki velja za enega največjih avtomobilskih dogodkov v letu, pripeljal legendarni 300SL gullwing. A to ne bo običajen avto - konec lanskega leta so ga našli v skednju, v izvirnem stanju pa ga bodo tudi razstavili.

300SL gullwing iz leta 1954 je skoraj v prvotnem stanju - lastnik se je odločil za spremembo barve, vendar projekta ni izpeljal do konca. 300SL gullwing iz leta 1954 je skoraj v prvotnem stanju - lastnik se je odločil za spremembo barve, vendar projekta ni izpeljal do konca. Foto: Mercedes-Benz

V skednju je bil skrit več kot 50 let

300SL gullwing se je z zlatimi črkami zapisal v zgodovino nemškega proizvajalca vozil. To srebrno puščico so ob koncu lanskega leta našli pri Mercedesovem oddelku za klasična vozila in jo skrbno spravili v njenem prvotnem stanju. Morda se sliši noro, a zaradi prahu in zoba časa, ki je prizadel praktično ves avtomobil, je 300SL gullwing vreden še več.

Mercedes je tega redkega športnika izdelal leta 1954 in ga poslal lastniku v Miami. Gre za 43. izdelani avtomobil, ki je bil v ZDA registriran le deset let, zato je v skoraj popolnem stanju. Škoda, da se je lastnik sredi šestdesetih let odločil za spremembo barve. Avtomobilu so odstranili registracijo, karoserijo speskali in posledično odstranili modro barvo. Uspelo jim je nanesti temeljno barvo, projekt pa se je zaradi neznanih okoliščin pri tem končal. Povsem originalni so siva usnjena notranjost, stekla, motor in celo kolesa skupaj s pnevmatikami Engleber Competition.

Popolno nasprotje

Mercedes bo na dogodek Amelia Island Concours d'Elegance pripeljal še enega 300SL gullwing. Gre za avto s številko 44 na šasiji. Izdelan je bil torej v istem letu in s proizvodnega traku zapeljal tik za zgoraj predstavljeno srebrno puščico. A nekaj dni mlajši 300SL gullwing je popolnoma obnovljen in prikazuje, kaj vse zmorejo storiti pri Mercedesovem oddelku za klasična vozila.

Mercedes-benz 300SL gullwing Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-benz 300SL gullwing Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-benz 300SL gullwing Foto: Mercedes-Benz

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 19
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin