SiolNET. Avtomoto Novice
4,80

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Mercedesov šef v pokoj, tako so se pošalili pri BMW #video

4,80

termometer

Dieter Zetsche je včeraj še zadnjič prišel v službo kot izvršni predsednik Mercedes-Benza, danes pa že uživa v pokoju. Pri večnem bavarskem rivalu so mu pripravili hudomušen video in poskrbeli za eno od najbolj posrečenih trženjskih potez v zadnjih letih.

Na posnetku so pri BMW prikazali zadnji dan v službi za Zetscheja, ta se ob aplavzu poslovi od zaposlenih in svojo službeno kartico pusti pri vratarju. Čustven dan za vse zaposlene pri Mercedesu, še posebej za Zetscheja, ki se poslavlja po več kot 13 letih. Domov ga pripelje službeni razred S, a takrat se v v posnetku zdaj že nekdanji izvršni predsednik zave, da mu ni več treba sledili korporativnim zahtevam in uživa v prostem času. Iz garaže se tako zapelje s povsem novim modeom BMW i8 roadster.

Kljub tej hudomušni potezi, kjer Zetscheja igra igralec, se mu pri BMW na koncu zahvalijo z napisom ''hvala, Dieter Zetsche, za vsa ta leta navdihujoče konkurence''.

Dieter Zetsche Avtomoto Zetsche v pokoj z najvišjo pokojnino: na dan bo dobil 4.250 evrov

Na njegovo mesto prihaja Šved

Na mesto izvršnega predsednika Mercedes-Benza stopa Ola Kallenius, vendar njegova naloga ne bo lahka. Mož z najbolj slavnimi brki v avtomobilski industriji je igral ključno vlogo pri ponovnem vstajenju znamke, potem ko so propadla pogajanja o združitvi s Chryslerjem. Pod njegovim vodstvom so postali največji svetovni prodajalec premijskih avtov in močno dvignili prodajne številke.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin