Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
13. 2. 2018,
11.53

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,57

Natisni članek

limuzine Maybach Mercedes

Torek, 13. 2. 2018, 11.53

6 let, 2 meseca

Mercedes-maybach S: prenovljena limuzina po okusu kraljev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,57

Mercedes-Benz je prenovil razred S, ki nosi legendarno oznako Maybach. Najprestižnejši mercedes bo z novo dozo prestiža in udobja razveselil najzahtevnejše kupce.

Največja novost prenovljenega modela je nova maska hladilnika. Oblikovalci so navdih našli pri konceptu Maybach 6 iz leta 2016. | Foto: Mercedes-Benz Največja novost prenovljenega modela je nova maska hladilnika. Oblikovalci so navdih našli pri konceptu Maybach 6 iz leta 2016. Foto: Mercedes-Benz Se spomnite kraljevskega koncepta Maybach 6?

Mercedes-Maybach je leta 2016 pripravil osupljiv koncept Maybach 6, ki je z brezčasno eleganco in čudovitimi detajli navdušil praktično vsakega občudovalca. Prenovljeni Maybachov razred S si je zato nekatere prepoznavne elemente sposodil pri njem. Najbolj očitna je maska hladilnika s tankimi, pokončnimi, vertikalno postavljenimi letvicami. Navdih so oblikovalci našli pri moški obleki z brezčasnimi črtami.

Kraljevsko vzdušje na zadnji klopi je z uporabo izbranih materialov zdaj še poudarjeno. | Foto: Mercedes-Benz Kraljevsko vzdušje na zadnji klopi je z uporabo izbranih materialov zdaj še poudarjeno. Foto: Mercedes-Benz

Maybach je od podaljšane različice razreda S daljši 20 centimetrov. Vse od lansiranja modela 2015 so prodali že 25 tisoč avtomobilov, vsak deseti prodani razred S pa nosi oznako Maybach. | Foto: Mercedes-Benz Maybach je od podaljšane različice razreda S daljši 20 centimetrov. Vse od lansiranja modela 2015 so prodali že 25 tisoč avtomobilov, vsak deseti prodani razred S pa nosi oznako Maybach. Foto: Mercedes-Benz

Za večjo individualizacijo in prestižnost poskrbi dvobarvna zunanjost. | Foto: Mercedes-Benz Za večjo individualizacijo in prestižnost poskrbi dvobarvna zunanjost. Foto: Mercedes-Benz

Individualizacija na najvišji mogoči ravni

Najprestižnejši razred S bo prvič uradno predstavljen na začetku marca na ženevskem avtosalonu, premožni kupci pa bodo svoje primerke lahko dobili že avgusta letos. Poleg spremenjenega videza sprednjega dela se bodo lahko odločili za petično dvobarvno zunanjost v klasičnih barvah znamke Mercedes-Maybach. Na voljo bo devet različnih barvnih kombinacij. Ob doplačilu bo za temne odtenke na voljo še dodaten premaz laka, ki ustvari vtis klavirskega pridiha in še poglobi občutek globine same barve. Drugi, svetlejši odtenek s srednje grobim brusnim papirjem ročno obrusijo posebej izurjeni mojstri v Maybachovi tovarni.

Možnost individualizacije povečujejo še nova 20-palčna platišča. Kar tri različne oblike so na voljo izključno za prenovljeni razred S.

Potniška kabina po meri kraljev

V notranjosti sta po novem na voljo dve kombinaciji oblazinjenja – rjavo/črna in bež/črna. Ekskluzivno oblazinjenje v črnem nappa usnju je na voljo s kontrastnimi šivi v zlati, bakreni ali platinasti barvi. Na seznamu dodatne opreme je med drugim še vrsta novih elementov, ki še poudarijo individualnost samega avtomobila.

 

S 560

S 560 4MATIC

S 650

Število valjev

8

8

12

Prostornina motorja

3.982

3.982

5.980

Moč (kW/KM)

345/469

345/469

463/630

Navor (Nm)

700

700

1.000

Povprečna poraba goriva (l/100 km)

8.8

9.3

12.7

Emisije CO2 (g/km)

198

209

289

Pospešek 0-100 km/h (s)

4.9

4.9

4.7

Ne spreglejte