SiolNET. Avtomoto Novice
1,50

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Mazda6: prenovljena limuzina stavi na udobje in izpiljene vozne lastnosti

1,50

termometer

Mazda 6
Foto: Mazda

Mazda je vizualno prenovila svojo limuzino in v največji meri izpilila nastavitve podvozja, zato naj bi kupce prepričevala z boljšimi voznimi lastnostmi in udobjem. Na naša tla bo Japonka zapeljala proti koncu prihodnjega leta.

Pripravljena na spopad z evropskimi tekmeci

Mazda 6 s prenovljenimi vzmetmi, novi geometrijo podvozja in izboljšano togostjo karoserije odkrito napada evropskega prodajnega aduta, volkswagen passata. K temu ji bo pomagal še nov, trdneje nameščen volanski drog za izboljšano povratno informacijo.

S pomočjo teh izboljšav naj bi inženirji zmanjšali prenos vibracij v potniško kabino in izboljšali kakovost vožnje na različnih asfaltnih površinah. A izboljšav tukaj še ni konec, inženirji so izboljšali nagnjenost avtomobila k podkrmiljenju in ga prednastavili na bolj nevtralno držo.

Več sprememb znotraj kot zunaj

Na armaturni plošči je po novem vgrajen nov sedempalčni zaslon, pri bolje opremljenih različicah pa 8-palčni zaslon na dotik. Celotna potniška kabina je bila deležna precejšnih sprememb, pri mazdi pa kupcem ponujajo tudi hlajene sprednje sedeže in pri višjih paketih oblazinjenje v usnju napa.

Spremembe v zunanjem videzu so omejene na novo masko hladilnika in žaromete LED. Spremembe zaokrožujejo nova platišča in najnovejši barvni odtenek Soul Red Crystal.

V Evropo prihaja ob koncu prihodnjega leta

Američani bodo v prenovljeni mazdi6 lahko izbirali med dvema 2,5-litrskima bencinskima agregatoma, Evropejci pa bomo morali za točne številke počakati, dokler je ne bodo poslali na trg, kar naj bi se na stari celini zgodilo enkrat proti koncu prihodnjega leta.

Zunanji videz v največji meri zaznamuje nov nos vozila s spremenjeno masko hladilnika in novimi žarometi LED. Zunanji videz v največji meri zaznamuje nov nos vozila s spremenjeno masko hladilnika in novimi žarometi LED. Foto: Mazda

Večja in hitrejša večopravilna enota, izboljšani materiali in debelejša zvočna izolacija pripomorejo k umirjeni in tišji vožnji. Večja in hitrejša večopravilna enota, izboljšani materiali in debelejša zvočna izolacija pripomorejo k umirjeni in tišji vožnji. Foto: Mazda

Inženirji so največ časa posvetili nastavitvam podvozja in boljšim voznim lastnostim. Inženirji so največ časa posvetili nastavitvam podvozja in boljšim voznim lastnostim. Foto: Mazda

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 29
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin