SiolNET. Avtomoto Novice
0,83

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Manj dela v Revozu, zdaj čakajo električnega twinga

0,83

termometer

Renault twingo
Revoz bo izdeloval tudi električno različico twinga. Foto: Gašper Pirman

Revoz bo do spomladi predvidoma prešel na polovično nočno izmeno. Namesto današnjih 950 bodo izdelali še 800 avtomobilov dnevno. Nov projekt za novomeško tovarno bo novi električni renault twingo.

Revoz bo tako letno izdelal deset tisoč vozil manj kot lani, ko so izdelali 199.146 vozil. Temu ustrezno naj bi bili nižji tudi prihodki, so za STA povedali v novomeški družbi.

Zmanjšanje števila zaposlenih za približno 250 bodo dosegli predvsem na račun spontanih odhodov – teh je bilo sicer že po kolektivnem dopustu konec preteklega leta in v prvih mesecih tega leta kar nekaj – in tako, da ne bodo podaljšali določenih naročil pri posameznih zaposlitvenih agencijah.

Revoz Avtomoto 5 minut za kavo, 30 za malico: Revoz izdela 955 avtov na dan #video

Kapaciteta Revozove proizvodnje je 220 tisoč vozil letno

Za agencijske delavce ne bodo podaljšali tudi določenih pogodb za delo za določen čas, ki se v tem času iztečejo. Število zaposlenih bodo zmanjšali tudi s spodbujanjem upokojevanja, so še zapisali v Revozu.

V Revozu so sicer julija lani uradno zagnali serijsko proizvodnjo novega clia 5. Vzpostavitev proizvodne linije za novi model Renaultovega avtomobila je stala 90 milijonov evrov, vlada je prispevala šest milijonov evrov projektne spodbude.

Tovarna lahko sicer letno izdela 220 tisoč vozil, ob cliu 5 pa lahko proizvajajo twinga in električnega smarta forfour.

Revoz Foto: Gregor Pavšič

Za novo naložbo so v Revozu, ki je julija lani zaposloval približno 3400 ljudi, zaposlili nekaj več kot 270 ljudi. Pred tem so za izdelavo clia 4 zaposlili delavce za nočno oz. tretjo izmeno, ki so jo pri izdelavi clia 5 ohranili.

Renault bo kmalu razkril električnega twinga, izdelovali ga bodo v Revozu

Revoz zdaj čaka na začetek proizvodnje nove različice twinga. Renault bo na avtomobilskem salonu v Ženevi razkril električno različico tega avtomobila. Uradnih tehničnih podatkov zanj še ni, predvidoma pa si bo pogon in baterijo delil z obstoječim električnim smartom forfour. Renault bo ta avtomobil že potrjeno zaupal prav Revozu.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 4
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin