Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Torek,
6. 9. 2016,
10.48

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,85

Natisni članek

Nemčija Deutsche Post Volkswagen pošta

Torek, 6. 9. 2016, 10.48

6 let, 6 mesecev

Mali startup pri velikem poslu z Deutsche Post ugnal Volkswagen

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,85

Nemški Deutsche Post svojega voznega parka s 70 tisoč vozili ne bo menjal v sodelovanju z uveljavljenimi nemškimi avtomobilskimi proizvajalci. Našli so zagonsko podjetje, ki je že razvilo primeren električni dostavnik, prevzeli so ga in vozilo izdelali v lastni režiji. Prvih dva tisoč bodo uporabljali že letos.

Dostavno vozilo work je dolgo 4,6 metra in ima nosilnost 650 kilogramov. Hitrost bo omejena na 80 kilometrov na uro. | Foto: Deutsche Post Dostavno vozilo work je dolgo 4,6 metra in ima nosilnost 650 kilogramov. Hitrost bo omejena na 80 kilometrov na uro. Foto: Deutsche Post

Volkswagen in Mercedes nista zadovoljila potreb Deutsche Posta

Pri Deutsche Postu so iskali možnost izdelave lastnega električnega avtomobila tako pri Volkswagnu kot Daimlerju, ne v Wolfsburgu ne v Stuttgartu pa niso našli primernega električnega avtomobila za svoje potrebe. Kot so poročali nemški mediji, proizvajalcema ni uspelo zadostiti tehničnim zahtevam ali pa je bila nakupna cena takega vozila previsoka.

StreetScooter že izdelal električni dostavnik

Dogovor so tako raje sklenili z nemškim zagonskim podjetjem StreetScooter iz Aachenerja. To je razvilo prototip lastnega električnega avtomobila in ga v svojem domačem kraju že prodajalo. Deutsche Post je nato zagonsko podjetje prevzel in razvil lasten električni avtomobil prihodnosti.

Deutsche Post želi postopoma celoten vozni park, ki šteje okrog 70 tisoč vozil, zamenjati s svojimi dostavniki.  | Foto: Deutsche Post Deutsche Post želi postopoma celoten vozni park, ki šteje okrog 70 tisoč vozil, zamenjati s svojimi dostavniki. Foto: Deutsche Post

Dostavnik work bo imel 650 kilogramov nosilnosti

Prvih dva tisoč avtomobilov bodo nemški poštarji dobili še pred koncem letošnjega leta. Avtomobil bo imel maso 1.420 kilogramov, največ 30 kilovatov močan elektromotor in hitrost, omejeno na 80 kilometrov na uro. Kapaciteta baterije bo 20,4 kilovatne ure, doseg bo znašal od 50 do 80 kilometrov.

V zadku bo imel 4,3 kubičnega metre prostornine za pošto, nosilnost pa bo znašala 650 kilogramov. Avtomobil z imenom work bodo septembra predstavili na salonu gospodarskih vozil v Hannovru.

Ne spreglejte