SiolNET. Avtomoto Novice
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Madžari so 320 kilometrov od Slovenije izdelali že pol milijona mercedesov

0

termometer

Daimlerjeva tovarna v madžarskem mestu Kecskemét, ki izdeluje "kompaktne" mercedes-benze, je v slabih štirih letih izdelala že pol milijona avtomobilov te znamke.

Madžarski avtomobilski ponos: pol milijona mercedesov v štirih letih

Pol milijona izdelanih avtomobilov prestižne znamke že kaže proslaviti, sploh če jih izdelujejo v vzhodnem delu Evrope. Tovarna v Kecskemétu je pričela s proizvodnjo 29. marca 2012, izdelujejo pa modele razreda B ter CLA in CLA shooting brake – za zadnja je to edina tovarna, kjer ju izdelujejo, kar pomeni, da kjerkoli že vidite nek CLA (shooting brake), tudi če je to na Kitajskem, zagotovo veste, da je bil izdelan na Madžarskem, v mestu, ki je od slovenske meje oddaljeno 320 kilometrov.

Nič čudnega, da so Madžari na svoj uspeh ponosni, zato so se slovesnosti ob jubileju udeležili visoki vladni predstavniki (med drugim tudi premier Viktor Orban) in županja Kecskeméta Szemereyné Pataki Klaudia. Na drugi strani so bili seveda prisotni tudi ključni možje iz koncerna Daimler.

Uspeh malih mercedes-benzov in zadovoljstvo Stuttgarta nad tovarno v Kecskemétu

Madžarom se ob takšnem kapitalskem vložku tako ni treba bati za delovna mesta in še manj zaprtja cele tovarne. Očitno so v Stuttgartu zadovoljni z učinkovitostjo tovarne, vključno s kakovostjo, zadovoljni pa so tudi kupci, ki so letošnjega januarja pokupil 45.840 "kompaktnih" mercedes-benzov (razredi A, B, CLA in GLA), kar je za kar 36 odstotkov več kot januarja lani.

V Kecskemétu tako izdelujejo dva od štirih modelov kompaktnega razreda, izvažajo pa jih v več kot 180 držav sveta.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin