SiolNET. Avtomoto Novice
4,20

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Madžari prevzemajo velikega slovenskega uvoznika avtov

4,20

termometer

Opel insignia 1.6 turbo exclusive
Opel v Sloveniji prevzema velika vzhodnoevropska veriga Wallis Automotive Europe Kft, ki ima sedež v Budimpešti. Foto: Gašper Pirman

V zadnjem času vse več slovenskih avtotrgovcev prevzema velike mednarodne trgovske skupine. Zdaj je vodenje Opla v Sloveniji prevzel madžarski velikan Wallis Automotive Europe Kft, ki pri nas že upravlja prodajo Jaguar-Land Rover in se zanima za prevzem A-Cosmos.

Kot so uradno potrdili, je bila pogodba že podpisana, po zaključku načrtovanega prenosa poslovanja pa bo Wallis Automotive Europe Kft postal veleprodajni uvoznik, ki bo prevzel poslovanje za Opel v Sloveniji, na Hrvaškem ter v Bosni in Hercegovini. Trenutni zaposleni v Oplu, ki pokrivajo poslovne aktivnosti Opla, bodo premeščeni v skladu z veljavnimi zakoni (sledi ločena komunikacija) najpozneje na datum zaključka prenosa poslovanja.

tamb 654654 Novice Ponoči ukradel defibrilator, nato ga vrnil skupaj z opravičilom

Pred prevzemom ima zadnjo besedo varuh za konkurenco

Predviden prenos (in uvedba novega poslovnega modela) pa je še predmet uradne odobritve organov, pristojnih za konkurenco.

"To je še ena odločitev v skladu s cilji našega strateškega načrta PACE!, ki bo omogočila, da bo naša prodajna organizacija v nekaterih evropskih državah bolj prožna, učinkovita in s tem konkurenčnejša," je dejal Xavier Duchemin, generalni direktor prodaje, poprodaje in marketinga Opel/Vauxhall. "Prepričani smo, da bo naša blagovna znamka s to novo organizacijo v Sloveniji, na Hrvaškem ter v Bosni in Hercegovini poslovala še bolje."

Wallis v Sloveniji že bdi nad prodajo skupine Jaguar-Land Rover. Wallis v Sloveniji že bdi nad prodajo skupine Jaguar-Land Rover. Foto: Gregor Pavšič

Domu starejših Hrastnik Novice Žarišče covida-19 v Hrastniku: število okuženih naraslo na 39 #video

Opel v Sloveniji, na Hrvaškem ter BiH lani prodal 11.700 vozil

Wallis Automotive Europe (WAE) je avtomobilsko podjetje iz Srednje in Vzhodne Evrope s sedežem v Budimpešti, z dejavnostmi uvoza in prodaje vozil, delov in drugih avtomobilskih storitev. WAE, nekdanji uspešen uvoznik za BMW in Mini za Madžarsko, že zastopa Jaguar in Land Rover v jadranski regiji (Slovenija, Hrvaška, Srbija, Makedonija, Bosna, Albanija, Črna gora in Kosovo) in na Madžarskem ter Ssangyong v Češki republiki, na Slovaškem, Madžarskem in v Romuniji.

Opel je v Sloveniji, na Hrvaškem ter Bosni in Hercegovini v letu 2019 prodal 11.700 vozil. Zaradi nove organizacijske ureditve želi nemška znamka z bogato tradicijo v teh državah v prihodnjih letih doseči donosno rast poslovanja.

Hrvaška, kampiranje Novice Nizozemski turisti množično zapuščajo Hrvaško #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin