Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Nedelja,
27. 9. 2015,
23.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Mercedes-Benz

Nedelja, 27. 9. 2015, 23.08

8 let

"Lešnikov" mercedes S kabriolet na aluminijasti jahti za 80 milijonov evrov

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Prestižna jahta Silverfast je iz Avstralija v Evropo priplula le z enim vmesnim postankom za točenje goriva. Energijska prvakinja vseeno omogoča luksuzno udobje, stane pa 80 milijonov evrov.

Jahta je dolga 77 metrov, v celoti pa je izdelana iz aluminija in ima maso 952 ton

Jahto so izdelali pri Silveryachtsu v Avstraliji, gre pa za tehnološki navtični presežek sožitja energijske učinkovitosti in prestižnega udobja. Jahta je s ceno 80 milijonov evrov ena najdražjih na trgu, bogatim kupcem pa lahko marsikaj ponudi. Jahta je dolga 77 metrov, v celoti pa je izdelana iz aluminija in ima maso 952 ton. V idealnih razmerah lahko doseže hitrost 27 vozlov, potovalna hitrost pa znaša 22 vozlov oziroma 40 kilometrov na uro. Jahto poganjata dva dizelska motorja z močjo 3.630 "konjev", ki omogočata jahti doseg 4.500 navtičnih milj oziroma 8.300 kilometrov.

Prestižna jahta na krov sprejela tudi mercedes-benza razred S kabriolet

Na jahti je prostor za 18 gostov, zanje pa med plovbo skrbi še ravno toliko članov posadke. Gosti imajo na voljo devet kabin. Na zgornji palubi je prostor za glavni apartma z veliko spalnico, kopalnico in zasebno manjšo palubo. Ostalih osem kabin je nameščenih v spodnjih predelih ladje. Na jahti so načrtovalci našli prostor tudi za telovadnico, spa, na palubi je tudi jakuzi za osem ljudi.

Prestižna avstralska jahta je na svoj krov sprejela tudi novega mercedes-benza razred S v izvedbi karbriolet. Pri Mercedesu so ta avtomobil predstavili na avtomobilskem salonu v Frankfurtu, sicer pa se razred S s pomično streho na avtomobilski trg vrača prvič po letu 1971. Za zunanjo obliko kabrioleta, ki seveda izhaja iz klasičnega razreda S, je bil kajpak odgovoren tudi slovenski oblikovalec Robert Lešnik.

Video - jahta silverline in novi mercedes-benz S cabriolet

Ne spreglejte