Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ciril Komotar

Ponedeljek,
1. 2. 2016,
11.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Lamborghini Športni Avtomoto

Ponedeljek, 1. 2. 2016, 11.26

8 let

Lamborghini rekordno, a še zmeraj pol slabše kot Ferrari – v letu 2015 prodali 3.245 superšportnikov

Ciril Komotar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Lamborghini je v preteklem letu prodal 3.245 avtomobilov, več kot katerokoli drugo leto v svoji 53-letni zgodovini. Prihodnost je svetla, leta 2018 prihaja športni terenec urus.

Je Lamborghini leta 1998 rešil Volkswagen?

Podjetje Automobili Ferruccio Lamborghini, ki ga je pred več kot petimi desetletji v mestecu Sant'Agata iz čistega kljubovanja Enzu Ferrariju in njegovim mojstrovinam ustanovil Ferruccio Lamborghini, že drugo leto zapored dosega rekordne številke, prihod dolgo pričakovanega superšportnega terenca urus leta 2018 pa bo rastoči prodajni trend najverjetneje nadaljeval.

Naj spomnimo, znamko je leta 1998 pred negotovo prihodnostjo, pogosto upravičeno povezano tudi z najbolj črnimi scenariji o propadu, kupil koncern Volkswagen ter kot skrbnika in lastnika izbral znamko Audi.

Novi lastniki so do konca življenjskega cikla pripeljali takrat Lamborghinijev edini model diablo, zgodbo pa po temeljiti reorganizaciji in implementaciji zanesljivejše tehnike nadaljevali z murcielagom (razvitim še samostojno) in pozneje še z gallardom.

Ferrari letno namenoma proda le sedem tisoč avtomobilov

Lamborghini se je krempljev finančne krize, ki ga resnici na ljubo ni oškodovala kot proizvajalce običajnih, bistveno cenejših vozil, osvobodil že leta 2014, ko je z 2.530 prodanimi vozili presegel do tedaj rekordno številko 2.430 iz leta 2008.

Prihodnost se zdi svetla – modeloma aventador in huracan se bo kmalu pridružil še omenjeni urus, kljub temu pa rjoveča italijanska znamka z nemškimi geni zaostaja za Ferrarijem, ki letno zaradi ekskluzivnosti še zmeraj ne proda več kot 7.000 avtomobilov. Bentley, na primer, letno proda okoli 11 tisoč vozil, neposredni tekmec McLaren pa je v preteklem letu našel "le" 1.650 kupcev.

Ne spreglejte