SiolNET. Avtomoto Novice
0,66

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Najboljši rezultat v 116-letni zgodovini podjetja

Kriza? Rolls-Royce v 116 letih ni prodajal bolje.

0,66

termometer

rolls royce ghost
Novi ghost je bil eden glavnih adutov za prodajno rast znamke Rolls-Royce v prvem četrtletju. Foto: Rolls-Royce

Rolls-Royce je uspel v prvem četrtletju doseči svojo rekordno prodajo v 116-letni zgodovini podjetja. V teh treh mesecih so prodali 1.380 svojih luksuznih avtomobilov.

Že lanska avtomobilska kriza, ki je bila neposredno povezana z epidemijo covid-19 in pripadajočih ukrepov, je splošno manj prizadela premijske avtomobilske znamke. Ta trend se bo očitno nadaljeval tudi letos, vsaj glede na zadnje prodajne podatke luksuzne znamke Rolls-Royce. V prvem četrtletju so prodali 1.380 avtomobilov in tako popravili svoj "četrtletni" rekord iz leta 2019. V primerjavi z lanskim "kriznim" prvim četrtletjem je prodaja višja za 62 odstotkov.

Veliko zanimanje za osebno prilagojena vozila

Največjo rast prodaje so pri Rolls-Royceu zabeležili v ZDA, na Kitajskem in v azijsko-pacifiški regiji. Najbolje prodajana modela sta bila ghost in cullinan, prav tako avtomobili iz "custom" prodajnega programa. Letos so kupcem prodali že 20 namensko prilagojenih phantomov.

Cullinan sodi med najbolje prodajane modele znamke Rolls-Royce. Cullinan sodi med najbolje prodajane modele znamke Rolls-Royce. Foto: Gregor Pavšič

Phantom - klasika britanske luksuzne znamke, ki je pod lastništvom skupine BMW Group. Phantom - klasika britanske luksuzne znamke, ki je pod lastništvom skupine BMW Group. Foto: plac.siol.net

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin