Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Ponedeljek,
9. 3. 2020,
9.28

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,50

2

Natisni članek

Koronavirus Boštjan Avbelj slovenski avtošport 2020

Ponedeljek, 9. 3. 2020, 9.28

4 leta, 1 mesec

Koronavirus prekrižal načrte tudi slovenskemu talentu volana

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,50

2

reli Velenje Avbelj | Boštjan Avbelj je lani v razvrstitvi slovenskega državnega prvenstva dvakrat zmagal. | Foto Gregor Pavšič

Boštjan Avbelj je lani v razvrstitvi slovenskega državnega prvenstva dvakrat zmagal.

Foto: Gregor Pavšič

Boštjan Avbelj, lani največje odkritje slovenskega relija, je letos načrtoval nastope v Italiji. Zaradi omejitev ob izbruhu koronavirusa pa usoda tamkajšnjih dirk visi v zraku, izključena ni niti resnejša preusmeritev v slovensko državno prvenstvo.

reli Nova Gorica
Avtomoto Eurosport spet v Sloveniji? Namesto koles tokrat v ospredju avtomobili.

Boštjan Avbelj je bil sicer že dokazano ime slovenskega dirkaškega športa, a šele lani je sin nekdanjega motokrosista Marjana Avblja odpeljal svoje prve relije. Na treh nastopih je dvakrat zmagal in bil enkrat drugi. Najodmevnejše je bilo njegovo drugo mesto na reliju v Novi Gorici, ko je zmagal med Slovenci in v skupni razvrstitvi priznal premoč le odličnemu Rusu Nikolayu Gryazinu (VW polo R5).

Italijanske dirke visijo v zraku

Po koncu sezone je Avbelj, ki je škodo fabio R5 najemal pri italijanski ekipi Xmotors, odpeljal še reli v Bassanu. Tudi tam je bil odličen, doseženo drugo mesto pa je bil temelj resnejšega angažmaja v Italiji tudi za leto 2020. Avbelj je načrtoval nastope v tako imenovanem mednarodnem italijanskem reli pokalu (IRC), ki ga sestavlja pet prireditev.

"Zaradi koronavirusa je izvedba prvega relija zelo vprašljiva, če ne že kar neizvedljiva," pravi Avbelj. Prvi reli bi moral namreč v okolici Bologne potekati že od 20. do 23. marca. Naslednja prireditev je v koledarju načrtovana sredi maja.

Lanski prvak je bil Damiano De Tomasso (škoda fabia R5), posebnost IRC-ja pa so tudi privlačne denarne nagrade za najuspešnejše voznike v skupni razvrstitvi.

Če v Italiji ne bi mogli izpeljati tega pokala, Avbelj ne izključuje nastopov v Sloveniji. Prvi reli državnega prvenstva bo 24. in 25. aprila potekal v Vipavski dolini.

Video - vožnja Avblja na reliju v Novi Gorici 2019

Ne spreglejte