Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Ponedeljek,
24. 11. 2014,
12.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Land Rover

Ponedeljek, 24. 11. 2014, 12.06

8 let

Kitajci prekopirali range roverja evoqua in razjezili Land Rover, jih čaka tožba?

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Kitajski LandWind je predstavil kopijo uveljavljenega range roverja evoqua. Kopija stane trikrat manj od originala, poteza Kitajcev je vodstvo Land Roverja močno razjezila. Jim grozi celo tožba?

Kitajska kopija trikrat cenejša od angleškega originala

Primeri tega, da se različne kitajske družbe požvižgajo na avtorske pravice in intelektualno lastnino, so bili v avtomobilski industriji še posebej pogosti. Že večkrat smo poročali o kitajskih vozilih, ki so navzven močno podobna uveljavljenim znamkam iz Evrope, na trgu pa jih je mogoče kupiti za nekajkrat nižjo ceno.

Na nedavnem avtomobilskem salonu v Guangzhoju je kitajska družba predstavila vozilo landwind X7, ki je skoraj čista kopija range roverja evoqua. Toda medtem ko ta v Evropi stane okrog 50 tisoč evrov, je treba za landwinda na Kitajskem odšteti manj kot 20 tisoč evrov.

Pri Land Roverju ogorčeni nad krajo intelektualne lastnine

Poteza je pošteno razjezila izvršnega direktorja Land Roverja Ralfa Spetha, ki je med vrsticami omenil celo možnost tožbe kitajske družbe LandWind.

"Skupaj s partnerjem Cheryjem smo v svoj položaj na Kitajskem vložili veliko denarja. Naš program ima natančen poslovni načrt, s katerim želimo izpolniti prodajni načrt in kupcem ponuditi pregledne cene. Vse, kar prizadene naš poslovni načrt, vpliva tudi na naš položaj na trgu," je v protestnem pismu zapisal Speth.

"Posvetovali se bomo z uradnimi institucijami v Veliki Britaniji in tudi našim partnerjem na Kitajskem. Tamkajšnje oblasti zagotovo ne bi bile vesele, če bi morali sprejeti ukrepe, ki bi spodkopali njihovo lastno kredibilnost. Kar smo videli v primeru LandWinda, zagotovo ni pravilno," je dodal direktor Land Roverja, ki je sicer pred kratkim začel proizvajati evoqua na Kitajskem.

Ne spreglejte