Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Petek,
10. 7. 2015,
11.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Opel Tesla Motors Twitter

Petek, 10. 7. 2015, 11.43

8 let

Kdo je avtomobilski kralj Twitterja? V Evropi šef Opla, globalno Tesle Motors.

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Predsednik Opla Karl-Thomas Neumann je na Twitterju prepričal prvih deset tisoč sledilcev, a predsednik Tesle Motors jih ima na drugi strani že več kot dva milijona.

Digitalna aktivnost pomembna za ugled znamke

Predsednik Opla Karl-Thomass Neumann je prek računa @KT_Neumann začel z javnostjo komunicirati 31. julija leta 2013. V slabih dveh letih je Neumann napisal 1.325 tvitov in do danes pridobil več kot 10.100 sledilcev.

Njegovi zapisi so pristni, piše jih torej sam, ne Oplova služba za komuniciranje z javnostjo. Neumann prek Twitterja obvešča o Oplovih novostih, nekajkrat pa se je prek tega socialnega omrežja izrekel tudi o posameznih družbenih vprašanjih.

"Neumann je eden redkih nemških menedžerjev, ki za uporabo zunanje komunikacije uporablja Twitter. Mednarodne študije kažejo, da digitalno aktivni predsednik pozitivno vpliva na ugled družbe in tudi identifikacijo zaposlenih," je ob mejniku, ko je Neumann dobil več kot deset tisoč sledilcev, dejal < b>Thomas de Buhr, predsednik družbe Twitter Deutschland.

Poleg Twitterja je Karl-Thomas Neumann aktiven tudi prek svojega videocasta na YouTubu.

Avtomobilski kralj Twitterja je Elon Musk z 2,35 milijona sledilcev

Čeprav je prvi mož Opla vodilni evropski menedžer avtomobilskih proizvajalcev po pojavnosti na Twitterju, pa se globalno ne more kosati s predsednikom družbe Tesla Motors Elonom Muskom. Ta je na Twitterju od junija leta 2009 s skromnimi 1.303 tviti dobil že kar 2,35 milijona sledilcev. Muskovi zapisi imajo kljub največji dovoljeni dolžini 140 znakov veliko odmevnost. Vsak njegov namig glede poslovanja družbe ali napovedi novih modelov oziroma tehnoloških novosti povzroči ugibanja večine svetovnih medijev in vpliva tudi na borzno vrednost družbe.

Ne spreglejte