Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Nedelja,
28. 7. 2019,
8.15

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,25

Natisni članek

Lancia Alfa Romeo

Nedelja, 28. 7. 2019, 8.15

4 leta, 8 mesecev

Razprodaja zadnjega modela Lancie?

Kako je "pozabljena" mala lancia premagala Alfo Romeo

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,25
Lancia ypsilon | Ypsilon je praktično nespremenjen že od leta 2011 in dobre prodajne številke v Italiji so tudi posledica ugodnih popustov.  | Foto Lancia

Ypsilon je praktično nespremenjen že od leta 2011 in dobre prodajne številke v Italiji so tudi posledica ugodnih popustov.

Foto: Lancia

Lancia ima na voljo le še en model in tega prodaja le še v Italiji, kljub temu pa je uspela v prvi polovici leta prodati presenetljivo veliko svojih mestnih malčkov. Z njim je celo presegla sestrsko znamko Alfa Romeo na evropski ravni.

lancia delta S4 stradale
Avtomoto Nov rekord: slavno lancio so prodali za milijon evrov

Lancia je avtomobilska znamka z izjemno slavno zgodovino, ki pa je v zadnjih 20 letih skoraj povsem razpadla. Le še bled je spomin na dirkalne avtomobile kot so bili lancia fulvia, lancia stratos, lancia 073 in lancia delta, ki so to italijansko znamko povzdignili do statusa avtomobilske ikone. Kdor bi danes želel kupiti novo lancio, lahko izbere le majhen model ypsilon in še po njega bi se najbrž moral odpeljati do avtomobilskega trgovca v Italijo.

Lancia v Italiji prodala več ypsilonov kot Alfa Romeo vseh avtomobilov v Evropi

Kljub zastarelosti tega modela pa je 'ypsilonka' prodajno presenetljivo uspešna. Letos jih je Lancia prodala več kot Alfa Romeo vseh svojih modelov skupaj.

Prodajni podatki Evropskega združenja avtomobilskih proizvajalcev so presenetljivi, do neke mere celo bizarni. Lancia prodaja model ypsilon le še doma v Italiji, kjer so jih letos v prvi polovici leta prodali 34.691. Alfa Romeo, še ena italijanska znamka s slavno zgodovino, ki želi z novimi modeli stopiti nazaj na velikoserijski evropski avtomobilski zemljevid, jih je v tem obdobju v celi Evropski uniji prodala 27.702 vseh svojih avtomobilov. Alfa Romeo trenutno ponuja modele giulia, stelvio, giullieta in 4C mito.

Avtomoto Lancia delta – legendarna "deltona" po 20 letih še v srcih Slovencev

Mestna lancia s popusti za dobrih 10 tisočakov

Ypsilon je praktično nespremenjen že od leta 2011 in dobre prodajne številke v Italiji so tudi posledica ugodnih popustov. Avtomobil v Italiji stane od 14.300 evrov naprej (različica black and noir), s popusti pa se lahko cena spusti celo pod 10 tisočakov.  

Ne spreglejte