SiolNET. Avtomoto Novice
0,70

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kako bo Ford reševal svoj posel v Evropi

0,70

termometer

Ford
Foto: Metka Prezelj

Ford bo letos v Evropi izgubil veliko denarja in vodstvo družbe je že sprejelo prve reorganizacijske ukrepe. Največ varčevalnih prijemov čaka Ford prav na stari celini.

Ford focus Avtomoto Fordov napad na "golfov" razred: Bo cena za Slovence prava?

Pri Fordu so lansko leto v Evropi zaključili z dobičkom, letos pa so samo v tretjem četrtletju izgubili 245 milijonov dolarjev. Vodstvo družbe je to povezovalo z negotovostjo v Turčiji in Rusiji, prav tako pa tudi s premiero novega focusa in s tem povezanimi stroški.

Katere avtomobile bodo prodajali še naprej?

Načrt reorganizacije je predvidoma vreden 11 milijard evrov, večina tega pa bo doletela prav Evropo. Pri Fordu bodo ocenili, katere avtomobile bodo še ponujali in katere bo treba zaradi premajhnega zanimanja črtati iz prodajnih katalogov. Izključena niso niti odpuščanja in morda celo zapiranja tovarn. Po oceni analitične družbe Morgan Stanley bi lahko Ford globalno odpustil 25 tisoč zaposlenih.

Med pozitivnimi modeli so pri Fordu letos že označili kugo, kombi transit (ta ima še posebej veliko stopnjo dobičkonostnosti), poltovornjak ranger, prav tako tudi avtomobile kot sta športni terenec edge in kultni mustang.

ford ranger raptor Avtomoto Uradno: Ford v Evropo z "divjim" pickupom

Komentarji

1

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

  • neva.hafner@gmail.com / 09.12.2018. ob 11:06 0 0

    Nič čudnega. Napake, ki se pojavljajo pri fordovih ecoboostih so katastrofalne. Naj bo to fiesta, focus ali C max, B max. Motorje menjajo po tekočem traku. Imam focusa l. 2012, 1.0 ecoboost, 74 KW, ki ima že tretji motor. Prvega so menjali še v garanciji, drugega pa po dobrih 5 letih in prevoženih 43 000 km. Zadnji strošek je bil 6150 eur. Da moj primer ni osamljen, pričajo tudi podatki uporabnikov spletne strani Ford ecoboost night mare. Podatki so grozljivi.

    0 0
delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin