SiolNET. Avtomoto Novice
0,96

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Volkswagen tiguan

Kaj pa prihodnost tiguana? Dobra novica za Volkswagnovo tovarno.

0,96

termometer

Volkswagen tiguan | Tiguan je za Volkswagen globalni model in bo pomenil tudi pomembnega aduta pri celoviti prodaji električnih avtomobilov. | Foto: Volkswagen
Tiguan je za Volkswagen globalni model in bo pomenil tudi pomembnega aduta pri celoviti prodaji električnih avtomobilov. Foto: Volkswagen

Volkswagen je potrdil nadaljevanje modela tiguan tudi v električni dobi, a to bo predvsem ime za nov električni športni terenec. Tega bodo izdelovali v osrednji tovarni v Wolfsburgu.

Volkswagen je v tovarni v Wolfsburgu, kjer trenutno tudi zaradi pomanjkanja čipov ne dosegajo polne proizvodne kapacitete, gostil nemškega kanclerja Olafa Scholza. Zbralo se je deset tisoč zaposlenih in ob tej priložnosti je vodstvo največjega proizvajalca avtomobilov v Evropi med vrsticami potrdilo nekaj novosti.

Volkswagen golf R 20 20 years edition Avtomoto Nova prihodnost? Volkswagen in oznaka golf.

Bodo potrdili ime ID.tiguan?

Ena izmed teh je začetek proizvodnje novega športnega terenca v Wolfsburgu, proizvodnja se bo začela leta 2026. To bo električni naslednik modela tiguan, ki bo po poročanju nemškega časnika Handelsblatt obdržal njegovo ime. Tak avtomobil se bo predvidoma imenoval ID.tiguan. Že pred dnevi smo poročali o podobnih načrtih z naslednikom golfa in potencialnim imenom ID.golf. Ti imeni prihodnjih modelov za Volkswagen še niso uradno potrjena.

Predsednik Volkswagna Thomas Shafer je že lani izrazil mnenje, da imen tradicionalnih modelov ne bi smeli zavreči in da bi jih morali prenesti v električno prihodnost. 

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin