SiolNET. Avtomoto Novice
0,69

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Je zavajal? Odstop predsednika, to je sporni video.

0,69

termometer

Trevor Milton Nikola
Po obtožbah o zavajanju je odstopil ustanovitelj Nikole, njegovo mesto pa je prevzel nekdanji podpredsednik uprave General Motorsa. Foto: Nikola

Ameriški proizvajalec tovornjakov Nikola (ime po izumitelju Nikoli Tesli) je v preteklosti napovedal futurističen tovornjak z alternativnimi pogonskimi viri. V zadnjem času pa so se pojavile vse glasnejše obtožbe, da so pri podjetju zavajali investitorje in proizvajalce, zato je prostovoljno odstopil dozdajšnji izvršni predsednik Trevor Milton. Njegovo mesto je prevzel nekdanji podpredsednik pri General Motors in član upravnega odbora Nikole.

V Nikola Motors so potrdili odhod izvršnega predsednika oziroma ustanovitelja, ki je svoje mesto prostovoljno prepustil drugemu članu uprave. Stephen Girsky je nekdanji podpredsednik uprave General Motorsa, zdaj pa je prevzel vodenje enega najbolj futurističnih proizvajalcev tovornjakov na svetu. Girsky ima več kot 30 let izkušenj pri delu z dobavitelji, sindikati in vsemi zapletenimi zakoni.

Ustanovitelj odstopil, a preiskava glede goljufij se nadaljuje

Hindenburg Research, eden izmed trgovcev z delnicami Nikole, je na začetku septembra znamko obtožil zavajanja. Eden od konkurentov Tesle naj bi s prenapihnjenimi napovedmi glede svoje tehnologije zavedel investitorje in tudi veliko proizvajalcev avtomobilov. Zaradi teh trditev je delnica podjetja padla, pri Nikoli pa so zavrnili obtožbe, a po drugi strani priznali, da so ponarejali dele v svojih promocijskih videonapovednikih. Po obtožbah so preiskavo odprli tudi pri komisiji za vrednostne papirje in ministrstvo za pravosodje.

Video  sporni promocijski video, tovornjak se ne premika z lastnimi motorji

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin