Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Četrtek,
14. 1. 2016,
12.42

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Opel Mazda Škoda Audi Renault

Četrtek, 14. 1. 2016, 12.42

8 let, 1 mesec

Izbor Slovenski avtomobil leta 2016: prestižna zmagovalka je nova opel astra

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Zmagovalni avtomobil letošnjega izbora za Slovenski avtomobil leta je nova opel astra. Po finalnem glasovanju ji sledijo škoda superb, mazda CX-3, audi A4 in renault kadjar.

V finalu prepričljiva zmaga Oplovega aduta

V letošnjem izboru je skupno sodelovalo 33 modelov, ki so lani prišli na slovenski avtomobilski trg in so izpolnjevali pravila izbora. Med vsemi novostmi ste bralci in poslušalci osmih različnih slovenskih medijev najprej izbrali pet finalistov, posamezna uredništva pa so v finalu med avtomobile podelila še svoje glasove.

Potem ko so bralci dali prednost novemu škodi superb, je bila v finalu s točkami vseeno prepričljivejša nova generacija opel astre. Med sedmimi mediji je astri največ točk dala peterica, med temi je bila tudi redakcija Avtomoto s spletnega medija Planet Siol.net.

Opel astra je tako dokaj zanesljivo zmagala pred superbom, tretja je bila mazda CX-3, četrti audi A4 in peti renault kadjar.

Oplu po letu 2007 spet lovorika najboljšega avtomobila v Sloveniji

Za Opel je to druga prestižna lovorika izbora Slovenski avtomobil leta, leta 2007 je namreč naziv najboljše že osvojila opel corsa. Nova astra bo tako še dopolnila svoj že zdaj velik nabor prestižnih nagrad na različnih avtomobilskih izborih.

Na zadnjih enajstih izborih Slovenski avtomobil leta je sicer devetkrat zmagalo vozilo koncerna Volkswagen, od tega šestkrat Volkwagen, dvakrat Škoda in enkrat Audi. Lani je naziv najboljšega dobila škoda fabia, predlani pa škoda octavia.

Opel astro je na prvo mesto postavila tudi redakcija Avtomoto

Redakcija Avtomoto je na prvo mesto postavila opel astro, sledili pa so mazda CX-3, audi A4, škoda superb in renault kadjar. Zakaj smo se odločili za takšen vrstni red, bomo jutri zjutraj zapisali v tradicionalni obsežni obrazložitvi našega glasovanja.

"Glede prvega mesta je bilo tokrat v naši redakciji najmanj razprave. Opel je držal obljubo celovitega tehničnega napredka in pri tem, kar je najpomembneje, sledil tradiciji svojih korenin, ki ljudem obljubljajo napreden avtomobil, dostopen širokemu krogu ljudi, tudi slovenski kupni moči. Seveda niso naredili avtomobilske revolucije, a nova astra je odločno ujela sodobni avtomobilski trend in v ljudski razred prinesla veliko tehnične vsebine, celo prestiža. Ne moremo mimo občutne redukcije kilogramov, od 100 do 200 kilogramov, ki se še kako pozna, ne moremo mimo odličnih matričnih luči, nove ergonomije, sistema napredne komunikcije Onstar ... V primerjavi s predhodno generacijo je to res največji skok," je ob izboru in zmagi opel astre povedal urednik redakcije Avtomoto na Planet Siol.net Jure Gregorčič.

Med vsemi glasovalci izžrebali tudi tri prejemnike nagrad:

Na finalni prireditvi Slovenski avtomobil leta so izžrebali tudi nagrade med vsemi tistimi, ki so v prvem krogu oddali svoj glas za enega izmed avtomobilov.

1. nagrado: Petrol klub kartico z dobroimetjem 1500 evrov bo dobila: Jožica Gomboc, Ivanovci 45/c, 9208 Fokovci.

2. nagrado: navigator s kamero Garmin NüviCam LMT-D bo prejela: Andreja Krže, Žlebič 38, 1310 Ribnica

3. nagrado: štiri pnevmatike Nokian bo prejel: Franjo Kebrič, Borštnikova ul. 37, 2000 Maribor

Nagrade sta izžrebala Davorin Smodiš, predstavnik Petrola in Jure Muhorič, direktor Garmin Slovenija.

Ne spreglejte