Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
10. 5. 2016,
18.31

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Ivan Cankar Zgodbe strojev Mercedes-Benz

Torek, 10. 5. 2016, 18.31

6 let, 6 mesecev

Ivan Cankar je lahko v živo spremljal rojstvo avtomobila in nove dobe industrijske revolucije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Ivan Cankar je bil star deset let, ko sta inovator Karl Benz in njegova bogata žena Bertha svetu predstavila tehnološko čudo tehnike, avtomobil, ki je začel novo ero človekove mobilnost. Slovenski književnik je pri 22 letih dočakal tudi dan, ko je v Ljubljano pripeljal prvi avtomobil. Danes mineva 140 let od rojstva velikana slovenske literature.

29. januarja 1886 je inženir iz Mannheima Karl Benz vložil patent za svoje vozilo. Rojstvo avtomobila je torej povezano s certifikatom DRP37435. Njegov prvi avtomobil je bil sicer narejen leta 1885. Za njegov pogon je Benz uporabil štiritaktni motor s prostornino slabega litra (950 kubičnih centimetrov). Stroj je pri 400 obratih v minuti na kolesa poslal 0,55 kilovata moči. | Foto: 29. januarja 1886 je inženir iz Mannheima Karl Benz vložil patent za svoje vozilo. Rojstvo avtomobila je torej povezano s certifikatom DRP37435. Njegov prvi avtomobil je bil sicer narejen leta 1885. Za njegov pogon je Benz uporabil štiritaktni motor s prostornino slabega litra (950 kubičnih centimetrov). Stroj je pri 400 obratih v minuti na kolesa poslal 0,55 kilovata moči.

Benz je sicer takrat spretno zbral do tedaj znano, vse skupaj nadgradil in izboljšal ter na koncu patentiral, strošek današnjih 24 tisoč evrov pa je prispevala njegova bogata žena Bertha.

Karl je v naslednjih sedmih letih izdelal kakšnih 25 primerkov, kar je v takratnih razmerah veljajo za serijsko proizvodnjo.

Tudi pred očmi našega velikega pisatelja se je torej začela pisati velika avtomobilska zgodba.

Cankar je bil priča stroju, ki je tudi pri nas začel menjati konje, v pozabo je šlo kidanje konjskih fig s ceste in sledil je propad konjušnic, kjer so kočijam menjali konje na daljših poteh.

Takšna je bila v Ljubljani Kolizej na Gosposvetski cesti.

Sedem točk, kjer se v Ljubljani lahko srečate z Ivanom Cankarjem

Avtomobil šteje 130 let - od kovaškega izdelka do čuda tehnike ...

Andre Citroën – 138 let od rojstva inženirskega genija

 

Ko je bil star 22 let, je v Ljubljano pripeljal prvi avtomobil

V času, ko je Cankar živel in ustvarjal v prestolnici, se je tako tudi v Slovenijo pripeljal prvi avtomobil. Tega je v deželo Kranjsko pripeljal v Neaplju rojen izumitelj (a ne le to) Anton III. baron Codelli plemeniti Fahnenfeld.

Na Dunaj je šel kupit benz velo comfortable in ga v Ljubljano pripeljal konec leta 1898, že februarja naslednjega leta pa je šel z njim v Nico zapravljat svoj denar v igralnice. Pognal je vse, kar je imel pri sebi, in moral svoj le nekaj mesecev star avtomobil pustiti tam.

Carl Benz na fotografiji iz leta 1925 v bavarski prestolnici sedi za krmilom svojega patent motor car modela I iz leta 1886. Prvi avtomobil je bil že sredi dvajsetih čisto pravi starodobnik ... | Foto: Carl Benz na fotografiji iz leta 1925 v bavarski prestolnici sedi za krmilom svojega patent motor car modela I iz leta 1886. Prvi avtomobil je bil že sredi dvajsetih čisto pravi starodobnik ...

Mercedesov muzej hrani repliko matične celice avtomobilskega sveta: benz patent-motorwagen iz leta 1886. Uradno prvi svoje vrste, praavtomobil, ki je pripeljal novo dobo razvoja osebne mobilnosti, kot jo poznamo danes. Takratna največja hitrost? 16 kilometrov na uro. | Foto: Mercedesov muzej hrani repliko matične celice avtomobilskega sveta: benz patent-motorwagen iz leta 1886. Uradno prvi svoje vrste, praavtomobil, ki je pripeljal novo dobo razvoja osebne mobilnosti, kot jo poznamo danes. Takratna največja hitrost? 16 kilometrov na uro.

Ne spreglejte