SiolNET. Avtomoto Novice
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Indijci si pod svoj okrilje želijo britanski športni ponos – Astona Martina

1

termometer

 | Foto:
Kuvajtska družba Investment Dar naj bi se pogovarjala o prodaji 50-odstotnega deleža v britanskem proizvajalcu luksuznih avtomobilov Astonu Martinu.

Mahindra & Mahindra menda prihaja s prav nesramno težko ponudbo

Za polovični delež v družbi, ki se je s svojimi avtomobili proslavila v filmih o Jamesu Bondu, naj bi se potegovali investicijska skupina Investindustrial in indijsko podjetje Mahindra & Mahindra.

Investicijska skupina Invest Industrial je za 50 odstotkov Aston Martina ponudila 250 milijonov funtov (308,72 milijona evrov), proizvajalec vozil Mahindra & Mahindra pa je to ponudbo še presegel, danes poroča britanski časnik Financial Times, ki se opira na neimenovane vire.

Investindustrialov joker je tehnološko partnerstvo z Mercedes-Benzom

Evropejci so v svojo ponudbo vključili tehnološko partnerstvo z enoto nemškega avtomobilskega koncerna Daimler Mercedes-Benz, je dejal eden od virov britanskega časnika. Neki drugi vir pa je povedal, da naj bi si kuvajtska družba in novi investitor glasovalne pravice v Astonu Martinu razdelila na polovico, Investment Dar pa bi še vedno vodil 60 odstotkov poslov.

Prvi mož kuvajtske družbe zanikal govorice

Prvi mož kuvajtskega podjetja Adnan al Musallam je sicer v nedeljo v pogovoru za kuvajtski časopis Al Watan zavrnil, da se pogajajo o prodaji 50-odstotnega deleža Astona Martina.

Predstavniki družb Invest Industrial, Mahindra & Mahindra in Daimler teh informacij niso želeli komentirati, v Astonu Martinu pa za komentar niso bili dosegljivi. Financial Times medtem piše še, da bi posel Astonu Martinu prinesel sveža sredstva.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin