SiolNET. Avtomoto Novice
0,78

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Car Play

Imate iPhone? BMW kot prvi s to novostjo.

0,78

termometer

Projicirni zaslon BMW
BMW bo nadgradnjo svojega operacijskega sistema naložil na več kot 750 tisoč svojih modelov, kar je do zdaj največ med evropskimi proizvajalci avtomobilov. Foto: BMW

BMW še naprej pospešeno razvija umetno pamet pri svojih modelih, zlasti pa veliko poudarka daje na dobro povezljivost s telefoni iPhone. Tako so imeli med prvimi brezžično povezavo Apple carplay, zdaj pa so to v celoti nadgradili. Ne le za najdražje modele, posodobitev prek zraka bo omogočila, da se bodo prvič pri modelih te znamke podatki z navigacijske naprave prek mobilnega telefona prikazovali tudi na projicirnem zaslonu.

Digitalizacija ima pomembno vlogo pri razvoju avtomobilov, še toliko bolj pa je pomembna pri razvoju premijskih modelov. BMW veliko vlaga v razvoj digitalne pameti, tako kot ponavadi pa novosti kot prvi dobijo tisti modeli z vrha modelne ponudbe. A tokrat je zgodba drugačna, saj bodo sedmo generacijo operacijskega sistema prek zraka namestili več kot 750 tisoč avtomobilom na svetu. Pred nekaj dnevi so sporočilo na svoj mobilni telefon in na osrednji zaslon v vozilu dobili kupci iz Nemčije, v prihodnjih dneh pa si bodo nov operacijski sistem lahko namestili tudi lastniki iz drugih držav.

Apple in BMW digitalni ključ Avtomoto Apple in BMW bosta voznikom ponudila to novost

Kaj prinaša posodobitev?

Plod dobrega sodelovanja z Applom je seveda nadgradnja sistema Apple carplay. Prvič bo delovanje sistema razširjeno tako, da se BMW iphone Foto: BMW bodo navigacijski ukazi prek sistema Apple carplay prikazovali tudi na projicirnem zaslonu. Tako kot smo pri tej znamki že navajeni, je ta povezava vzpostavljena brezžično.

Največja posodobitev prek zraka s strani Evropskega proizvajalca prinaša podobno nadgradnjo tudi pri sistemu Android Auto, a je ta sistem v Evropi bistveno slabše zastopan v številnih državah, kjer še nima uradne podpore Googla. Nadgradnja prinaša tudi izboljšano delovanje BMW-jeve navigacije, ki bo zdaj lahko izračunala težave na poti, dela in vse skupaj upoštevala pri načrtovanju poti. Točke interesa bodo predstavljene s fotografijami in opisi.

Kot pravijo Bavarci, takšna nadgradnja ne vzame več kot dvajset minut, v času novega koronavirusa pa je takšna vrsta posodobitve umetne pameti avtomobila priročen korak, ki bo postal stalnica na vseh modelih – tokrat bo lahko naložena na več kot dvajset njihovih modelov oziroma praktično na celotni modelni paleti.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin