SiolNET. Avtomoto Novice
0,04

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Oblikoval zmagovalni pokal za Pogačarja,

Ima novo službo: oblikoval je zmagovalni pokal za Tadeja Pogačarja

0,04

termometer

Peter Olah Škoda | Peter Olah je diplomiral na tehnični univerzi v Bratislavi. Leta 2002 se je pridružil koncernu Volkswagen. | Foto: Škoda
Peter Olah je diplomiral na tehnični univerzi v Bratislavi. Leta 2002 se je pridružil koncernu Volkswagen. Foto: Škoda

Decembra je vodenje notranjega oblikovanja pri znamki  Škoda prevzel Peter Olah, ki je v zadnjih letih oblikoval tudi  pokale za zmagovalce kolesarske dirke Tour de France.

S pokalom, ki ga je letos predal Tadeju Pogačarju. | Foto: Škoda S pokalom, ki ga je letos predal Tadeju Pogačarju. Foto: Škoda Peter Olah je bil od leta 2015 odgovoren za notranjo zgradbo in arhitekturo avtomobilov znamke Škoda. Z novo funkcijo se bodo odgovornosti slovaškega oblikovalca še povečale. Oblikoval bo notranje kontrolne elemente, med njimi tudi celoten uporabniški vmesnik, izbiro barv, materialov, tkanin in podobno.

Olah je diplomiral na tehnični univerzi v Bratislavi. Leta 2002 se je pridružil koncernu Volkswagen. V tem obdobju se je preselil v oblikovalski center v Potsdamu in nekaj časa oblikoval tudi določene projekte za različne Volkswagnove znamke. Pred 13 leti se je vrnil k Škodi. V tem času je tudi diplomiral in postal docent na slovaški tehnični univerzi.

Slovak pa je v zadnjih letih oblikoval tudi zmagovalne pokale za kolesarsko dirko po Franciji, kar je domena prav Škodinih oblikovalcev. Njegov zadnji izdelek je šel letos v roke slovenskemu asu Tadeju Pogačarju.

Notranjost novega škode enyaqa. | Foto: Škoda Notranjost novega škode enyaqa. Foto: Škoda

Olahov zmagovalni pokal za Tour de France. | Foto: Škoda Olahov zmagovalni pokal za Tour de France. Foto: Škoda

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin