Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
13. 10. 2017,
10.34

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

Natisni članek

EV hyundai

Petek, 13. 10. 2017, 10.34

6 let, 6 mesecev

Hyundai električno ofenzivo nadaljuje z električno kono

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73
Hyundai Kona - evropska premiera Milano | Foto Jure Gregorčič

Foto: Jure Gregorčič

Vse več držav in mest, med njimi tudi Slovenija, postavlja časovne okvire, ko prodaja bencinskih in dizelskih vozil ne bo več mogoča. Hyundai želi postati vodilna azijska znamka na evropskih cestah, del te ofenzive pa je tudi postopna elektrifikacija modelov. Naslednji bo električni pogon dobil križanec kona, ki ga bodo predstavili na ženevskem avtosalonu.

Del velike električne ofenzive

Korejski proizvajalec vozil bo marca na avtosalon v Ženevo pripeljal povsem električno kono. Prihod električne različice tega zanimivega in oblikovno posebnega križanca je pred časom napovedal že podpredsednik Hyundaia. Kona naj bi imela po njegovih besedah vsaj 390-kilometrski električni doseg.

Vanjo bodo vgradili drugačen električni pogon, kot je v modelu ioniq electric, in podaljšali domet avtomobila z večjim baterijskim paketom. Tekmec nissan juka za zdaj kupce nagovarja z različnimi bencinskimi in dizelskimi agregati in celo štirikolesnim pogonom, od marca pa se bo električna kona pridružila obsežnemu načrtu za prihodnost. Hyundai želi do leta 2020 predstaviti 15 elektrificiranih vozil, med njimi bodo hibridi, priključni hibridi, povsem električna vozila in vozila s pogonom na vodikove celice. Od tega naj bi jih deset zapeljalo na evropske ceste, med njimi naj bi zagotovo bili model s pogonom na vodikove celice in električni avtomobili, ki bodo sloneli na novi arhitekturi, razviti posebej za ta razred vozil.

Kono odlikuje oster in drzen dizajn z izstopajočim sprednjim delom z dvojnimi LED-lučmi in dvobarvno karoserijo. 2,6 metra medosne razdalje poskrbi za razmeroma prostorno kabino in prtljažnik s prostornino od 361 do 1.143 litrov. | Foto: Jure Gregorčič Kono odlikuje oster in drzen dizajn z izstopajočim sprednjim delom z dvojnimi LED-lučmi in dvobarvno karoserijo. 2,6 metra medosne razdalje poskrbi za razmeroma prostorno kabino in prtljažnik s prostornino od 361 do 1.143 litrov. Foto: Jure Gregorčič

Do marca, ko bo predstavljena električna različica kone, bodo na voljo novi litrski bencinski trivaljnik 1.0 T-GDI (88 kW in 172 Nm), 1,6-litrski bencinski T-GDI (130 kW in 265 Nm) in dve različici novega 1,6-litrskega U-dizla s 85 in 100 kilovati ter do 320 njutonmetri navora. | Foto: Jure Gregorčič Do marca, ko bo predstavljena električna različica kone, bodo na voljo novi litrski bencinski trivaljnik 1.0 T-GDI (88 kW in 172 Nm), 1,6-litrski bencinski T-GDI (130 kW in 265 Nm) in dve različici novega 1,6-litrskega U-dizla s 85 in 100 kilovati ter do 320 njutonmetri navora. Foto: Jure Gregorčič

Ne spreglejte