Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Torek,
26. 3. 2024,
5.49

Osveženo pred

1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,40

Natisni članek

Croatia WRC 2024 svetovno prvenstvo reli

Torek, 26. 3. 2024, 5.49

1 mesec

Croatia WRC 2024

Hrvaški spektakel: znani so udeleženci, svetovni prvak ostaja doma

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,40
Croatia WRC 2023 | Reli na Hrvaškem privabi veliko obiskovalcev. Eden izmed vrhuncev bo tudi letos zadnja hitrostna preizkušnja v Kumrovcu.  | Foto Gregor Pavšič

Reli na Hrvaškem privabi veliko obiskovalcev. Eden izmed vrhuncev bo tudi letos zadnja hitrostna preizkušnja v Kumrovcu.

Foto: Gregor Pavšič

Na reli za svetovno prvenstvo na Hrvaškem je prijavljenih 68 posadk iz 35 držav, med njimi tudi pet tekmovalcev iz Slovenije. Lansko zmago bo branil Elfyn Evans (Toyota).

Od 18. do 24. aprila bo Hrvaška spet gostila reli za svetovno prvenstvo. Traso za eno najzahtevnejših asfaltnih dirk so Hrvati pod organizacijskim vodstvom Daniela Šaškina letos nekoliko osvežili in del hitrostnih preizkušenj bo potekal v nasprotni smeri kot lani.

Jan Medved je na reliju vozil že lansko leto. | Foto: Gregor Pavšič Jan Medved je na reliju vozil že lansko leto. Foto: Gregor Pavšič Brez svetovnega prvaka, ki letos ne brani naslova

Organizatorji so skupno prejeli 68 posadk iz 35 različnih držav. Osem posadk bo vozilo v najvišjem razredu Rally1. Na Hrvaško ne bo svetovnega prvaka Kalleja Rovanpere (Toyota), ki letos vozi le še izbrane relije, zato pa bo na štartu nekdanji svetovni prvak in zmagovalec prvega hrvaškega relija za SP Sebastien Ogier (Toyota). Lansko zmago brani Elfyn Evans (Toyota). Trenutno je v svetovnem prvenstvu, ki se ta konec tedna pred potjo na Hrvaško nadaljuje v Keniji, vodilni Thierry Neuville (Hyundai).

Na reli je prijavljenih pet tekmovalcev iz Slovenije. Na štartu bosta dve posadki, in sicer Jan Medved-Izidor Šavelj (opel corsa rally4) in Boris Požeg-Jernej Korpar (ford fiesta rally3), ob tem pa še sovoznik Vili Ošlaj. Za Požega in Korparja bo to prvi nastop na SP, preostali trije so bili na štartu že lani.

Foto – Croatia WRC v letu 2023:

Fotogalerija
1 / 20
Ne spreglejte