SiolNET. Avtomoto Novice
0,53

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Hišne preiskave v Mitsubishiju, ustavili so prodajo osmih modelov

0,53

termometer

Vodstvo Mitsubishija je moralo zaradi manipulacij pri uradnih podatkih o porabi goriva na Japonskem ustaviti prodajo osmih modelov, danes pa so jih doletele še hišne preiskave pristojnih organov.

Vodstvo Mitsubishija letos pričakuje izgubo v višini 1,3 milijarde evrov. Vodstvo Mitsubishija letos pričakuje izgubo v višini 1,3 milijarde evrov. Foto: Reuters

Prodajo osmih modelov so morali na Japonskem ustaviti

Mitsubishi se je pred meseci zapletel v velik škandal, ko je vodstvo podjetja priznalo manipulacije pri določanju uradne povprečne porabe njihovih vozil. Za najmanjše modele so uporabljali le okvirno oceno pričakovane porabe, ki pa ni bila podprta s testi. Pred dnevi so morali zato na domačem trgu – Japonska je zanje peti najpomembnejši trg – ustaviti prodajo osmih modelov. Med temi sta bila tudi pajero in outlander.

Japonce so zdaj doletele še hišne preiskave na sedežu podjetja in v tovarni v Nagoyi, ki jih izvajajo japonski pristojni organi. Japonski prometni minister je povedal, da želijo aferi priti do dna.

Mitsubishi pričakuje veliko izgubo, finančno stanje rešuje Nissan

Vrednost Mitsubishijeve delnice pada že vse od izbruha afere. Pomoč so morali zato poiskati pri Nissanu, ki je za dve milijardi evrov povečal lastništvo in postal tretjinski lastnik Mitsubishija. Vodstvo Mitsubishija letos pričakuje izgubo v višini 1,3 milijarde evrov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin