SiolNET. Avtomoto Novice
1,28

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Google in Fiat-Chrysler postala partnerja razvoja samostojno vozečih avtomobilov

1,28

termometer

Avtomobilski koncern Fiat-Chrysler in Google sta postala neposredna partnerja v razvoju tehnologij samostojno vozečih avtomobilov. Inženirji obeh družb bodo pri razvoju sodelovali.

Fiat Chrysler bo Googlu dostavil sto enoprostorcev z vgrajeno tehnologijo samostojne vožnje

Google nadaljuje razvoj lastne tehnologije samostojno vozečih avtomobilov. Družba je zdaj pri koncernu Fiat Chrysler (FCA) kupila sto priključnih hibridov, ki ne bodo namenjeni nadaljnji prodaji, temveč lastnemu razvoju in testiranju. Za razliko od podobnega posla med Googlom in Toyoto, kjer so Američani kupili toyote in jih opremili z lastno tehnologijo, gre tokrat za neposredno sodelovanje Googla in FCA. Ti bodo manjše enoprostorce chrysler pacifica opremili z Googlovim sistemom samodejne vožnje in jih pripravili na testiranja.

Google je do zdaj s prototipi naredil že več kot 2,2 milijona testnih kilometrov. Google je do zdaj s prototipi naredil že več kot 2,2 milijona testnih kilometrov.

Inženirji Googla in FCA bodo sodelovali skupaj

Sodelovanje Googla in FCA je po navedbah virov blizu avtomobilskega koncerna maslo predsednika Sergia Marchionneja. Ta je že pred meseci poudaril, da bi raje sodeloval z informacijskimi giganti, kot sta Google in Apple, kot bil njun neposredni tekmec.

Zdaj bosta Google in FCA sestavila skupno ekipo inženirjev, ki bo v Michiganu v ZDA skrbela za učinkovit potek testiranj. Nobeno od podjetij v pogodbo ni zapisalo konkurenčne klavzule, na področju tehnologije samostojno vozečih vozil torej lahko sodelujeta tudi z drugimi proizvajalci.

Tako promet "vidi" Googlov avtomobil. Tako promet "vidi" Googlov avtomobil.

Razvoj za vizijo bolj varnih cest

"FCA ima izkušeno ekipo inženirjev, chrysler pacifica pa je zelo primeren za preskus naših sistemov. Sodelovanje bo pospešilo naša prizadevanja po izdelavi povsem samostojno vozečega avtomobila, ki bi ceste naredil varnejše in mobilnost omogočil tudi tistim, ki avtomobila ne morejo voziti," je ob podpisu pogodbe dejal John Krafcik, ki pri Googlu vodi projekt samostojno vozečega avtomobila.

Google je do zdaj s svojimi prototipi naredil že okrog 2,2 milijona testnih kilometrov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin