SiolNET. Avtomoto Novice
0,20

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ford: 12 tisoč odpuščenih in trije novi modeli

0,20

termometer

Ford puma
Foto: Ford

Ford bo v Evropi še naprej odpuščal in s tem iskal pot k večji dobičkonosnosti svojega poslovanja, hkrati pa bodo Američani z radikalnimi spremembami v prihodnjih petih letih predstavili še tri povsem nove modele.

Prenovljen portfolio za evropske kupce

Ford je v zadnjem letu že dodobra prenovil svojo modelno paleto. Poleg focusa in fieste bo v kratkem na ceste zapeljala nova generacija kuge, proti koncu leta bo na voljo še novi majhni križanec puma, nekoliko kasneje pa se jima bo pridružil še električni križanec z mustangovimi geni.

Kot je pojasnil Stuart Rowley, vodja evropskega dela Forda, bodo še naprej dopolnjevali svoj portfolio in ga prilagajali potrebam trga. To pomeni, da se bodo osredotočili na izdelavo družinsko uporabnih križancev vseh velikosti.

Radikalne spremembe v poslovanju

Rekonstrukcija poslovanja bo prinesla tudi odpuščanja. Ob službo ne bodo le delavci v tovarnah, ampak tudi zaposleni v pisarnah in menedžerski kadri. V Evropi Ford zaposluje približno 53 tisoč ljudi, službo pa bo po koncu radikalnih sprememb izgubilo 12 tisoč ljudi. Do konca leta 2020 bodo imeli Američani na stari celini osemnajst tovarn, kar je šest manj kot na začetku letošnjega leta.

Rowley zaradi teh sprememb pričakuje, da bodo v drugi polovici letošnjega leta dobičkonosnost močno izboljšali. V Evropi so v lanskem letu namreč pridelali kar 350 milijonov evrov izgube. Hkrati so na dobri poti, da ujamejo obveze Evropske unije glede izpustov emisij CO2. Do konca leta želijo predstaviti šestnajst električnih ali elektrificiranih modelov.

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin