Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Sreda,
11. 9. 2019,
9.52

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,94

1

Natisni članek

Renault Avtosalon Frankfurt 2019

Sreda, 11. 9. 2019, 9.52

4 leta, 7 mesecev

Drzna obljuba prvega moža Renaulta, ji verjamete?

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,94

1

Thierry Bollore Renault | Thierry Bollore, predsednik Renaulta. | Foto Reuters

Thierry Bollore, predsednik Renaulta.

Foto: Reuters

Predsednik Renaulta Thierry Bollore največjo nevarnost za stabilnost evropskega avomobilskega trga vidi v trdem Brexitu, v manj kot petih letih pa napoveduje električni avtomobil za manj kot 10 tisoč evrov.

Renault captur
Avtomoto To pa je prepričljivo: ljubljenec Slovencev še bistveno boljši #foto

Včeraj je bil med obiskovalci avtomobilskega salona v Frankfurtu tudi predsednik Renaulta Thierry Bollore, ki je pomagal javnosti predstaviti novega capturja. Bollore se je v zakulisju strinjal, da se avtomobilska industrija nahaja pred mnogimi izzivi.

Novi renault captur na avtomobilskem salonu v Frankfurtu. | Foto: Gregor Pavšič Novi renault captur na avtomobilskem salonu v Frankfurtu. Foto: Gregor Pavšič Drag razvoj dizelskih motorjev za majhne avtomobile

Pisali smo že o prodajnih trendih, ki v Evropi tudi letos v ospredje postavljajo bencinske in ne več dizelske avtomobile. Delež bencinskih motorjev pri novih avtomobilih je v Evropski uniji narasel že na 60 odstotkov. Bollore meni, da je javna razprava o okoljskevarstveni problematiki in dizelski tehnologiji škodila temu načinu pogona.

Dizelski motorji porabijo manj goriva in imajo nižje izpuste CO2. Razvoj čistejših dizelskih motorjev je predvsem pri manjših avtomobilih postal stroškovno primerljiv s priključno-hibridnimi in električnimi vozili. Pri Renaultu so na tem področju med vodilnimi znamkami. Letos jeseni prenovijo električnega zoeja, captur bo kot prvi v razredu dobil priključno hibridni pogon.

V petih letih električni avto pod 10 tisočaki

Glede cene električnih avt0mobilov, ki so danes še precej visoke, je prvi mož Renaulta tudi optimističen. »Na tem intenzivno delamo. V manj kot petih letih bomo imeli v Evropi električni avtomobil za manj kot 10 tisoč evrov,« je Bollore povedal v intervjuju za nemški poslovni časnik Handelsblatt. Strinjal se je, da se morajo cene električnih vozil občutno znižati.

V smislu stabilnega prodajnega trga vidi največjo nevarnost v Brexitu. Renault tam sicer nima svojih tovarn in zato ne pričakuje vplivov na lastno verigo dobaviteljev, morebitni trdi izhod Britancev iz Evropske unije pa bi po njegovem mnenju lahko vplival na finančno stabilnost evropskega tržišča.

Ne spreglejte