Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
15. 11. 2011,
9.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Mercedes-Benz Družinski Avtomoto

Torek, 15. 11. 2011, 9.54

8 let

Druga generacija mercedes-benza razreda B je pri nas

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nova generacija razreda B je bolj enoprostorska, daljša, širša in nižja od predhodnika. Mercedes z drznejšim oblikovanjem, obsežno serijsko opremo in nižjo ceno vabi nov, širši krog kupcev.

Povabilo mlajši generaciji

Čeprav je prvenec razreda B veljal za umirjeno in neizstopajoče vozilo, se je pri nas od leta 2005 zanj odločilo okoli tisoč kupcev. Zadnjih sto celo letos, ko je bila nova generacija že pred vrati. Pri Mercedes-Benzu bi radi pomladili starostno strukturo pristašev razreda B. Kako? Z živahnejšo obliko, dinamičnimi lastnostmi in ne nazadnje s ceno, ki je za osem odstotkov nižja od predhodnika.

Serijska oprema

V primerjavi s predhodnikom je novi B serijsko opremljen s sistemom za zaznavanje nevarnosti trka, kolensko varnostno blazino za voznika, električno parkirno zavoro, dnevnimi lučmi LED, funkcijo ECO start-stop s priporočilom prestave, radiem Audio 20 …

Še več sprememb kot pri serijski opremi ponujajo opcijski paketi oziroma izbira posamičnih dodatkov za doplačilo.

Nizek zračni upor

Dinamične oblikovalske poteze so poleg videza vplivale tudi na koeficient zračnega upora, ki znaša 0,26. Z doplačilom za športni aerodinamični paket ECO tehnology obljubljajo celo koeficient 0,24. Nizek zračni upor je eden od faktorjev, ki vplivajo na 21-odstotno zmanjšane porabe goriva novega B-ja v primerjavi s predhodnikom.

Brez dvolitrskih motorjev

Za novega B-ja so na voljo štirje BlueEfficiency motorji, dva 1796-kubična dizelska in dva 1595-kubična bencinska, vsak od obeh z različnimi kilovati.

V serijski opremi je šeststopenjski ročni menjalnik, za doplačilo dobrih 2.400 evrov je na izbiro sedemstopenjski samodejni menjalnik z dvojno sklopko 7G DCT.

Prodaja je že v teku

Za novega mercedesa se je že odločilo šestdeset kupcev, v prihodnjem letu pa pri uvozniku računajo na prodajo 220 vozil. Ponudbo bodo tudi razširili s 125-kilovatnim dizelskim in 155-kilovatnim bencinskim motorjem.

Ne spreglejte