Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Torek,
26. 12. 2017,
6.00

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,90

1

Natisni članek

Tesla

Torek, 26. 12. 2017, 6.00

6 let, 4 mesece

Dron sredi poslopja Tesle našel parkirišče novih modelov 3 #video

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,90

1

Posnetek iz zraka prikazuje tovarno Tesle, razkriva pa tudi povečano število novih modelov 3 na notranjem parkirišču. Je teh že dovolj, da bi se Američani izvili iz proizvodne krize?

Pri Tesli poskušajo kar najbolj zmanjšati zaostanek za načrtovanim obsegom proizvodnje, ki bo imel vpliv tudi na gibanje vrednosti delnice družbe. | Foto: Pri Tesli poskušajo kar najbolj zmanjšati zaostanek za načrtovanim obsegom proizvodnje, ki bo imel vpliv tudi na gibanje vrednosti delnice družbe. Vodstvo Tesle v zadnjih mesecih ni skrivalo dejstva, da imajo (so imeli?) veliko začetnih proizvodnih težav s svojim novim modelom 3. Ta za Teslo predstavlja enega ključnih modelov, ki pa so jih zaradi ozkih grl v proizvodnji v tretjem četrtletju izdelali le 260.

Na parkirišču več sto modelov 3, prvi tudi že v roke 'običajnim' kupcem

Na spletu se je zdaj pojavil videoposnetek z dronom, ki predstavlja pogled od zgoraj na poslopje Teslove tovarne v Freemontu. Kamera je obenem ujela tudi parkirišče, polno novih modelov 3, ki jih je tam parkiranih nekaj sto. Do kolikšne mere jim je pri Tesli uspelo odpraviti proizvodne težave in se približati sicer optimistični napovedi rasti proizvodnje tega električnega avtomobila, bodo pokazali rezultati ob koncu poslovnega leta.

Pri Tesli so v zadnjem tednu prvi model 3 vendarle dostavili tudi prvim kupcem, ki ne sodijo med njihove zaposlene, investitorje ali poslovne partnerje. Po navedbah ameriških medijev je prvi 'običajni' prejemnik tesle 3 postal Daniel Zorrilla. Na dan svetovne premiere avtomobila je stal v vrsti, oddal rezervacijo in nato letos konec leta dobil možnost dejanskega naročila in tudi že prevzema avtomobila.

Tesla je z modelom 3 stopil na trg relativno dostopnih električnih vozil za široke množice, kjer pa so zdaj z Nissanovim leafom in Chevroletovim boltom dobili tudi prvo resnejšo konkurenco na trgu električnih vozil.
Ne spreglejte