Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jure Gregorčič

Sreda,
10. 5. 2017,
4.35

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,28

1

Natisni članek

Potovalni Avtomoto Na dopustu Adria Mobil

Sreda, 10. 5. 2017, 4.35

6 let, 6 mesecev

Dolenjski avtodomi v paddockih spektaklov motokrosa

Dolenjci širijo sodelovanje s priznanim motovelikanom KTM #foto

Jure Gregorčič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,28

1

Adria Mobil in sodelovanje s KTM - nova serija bivalnikov | Foto Arhiv Adria Mobil

Foto: Arhiv Adria Mobil

Proizvajalec počitniških vozil Adria Mobil iz Novega mesta je za potrebe motokrosistične avstrijske ekipe KTM pripravil posebno različico svojega bivalnika VAN iz serije twin. V seriji štirih atraktivnih bivalnikov na kolesih bodo člani ekipe ekipa Red Bull KTM preživeli kar 11 mesecev in z njimi potovali s prizorišča na prizorišče.

Nadaljevanje sodelovanja, ki se je kalilo in krepilo v ekstremni preizkušnji

Dolenjci so z motorističnim velikanom KTM začeli prvič sodelovati na dirki vseh dirk, vztrajnostnem reliju Dakar. | Foto: Arhiv Adria Mobil Dolenjci so z motorističnim velikanom KTM začeli prvič sodelovati na dirki vseh dirk, vztrajnostnem reliju Dakar. Foto: Arhiv Adria Mobil Dolenjci so z motorističnim velikanom KTM začeli prvič sodelovati na dirki vseh dirk, vztrajnostnem reliju Dakar. Tovarniška ekipa Red Bull KTM je v mobilni bazi bivalnikov na tem reliju prvič bivala že leta 2013, ko so iz tovarne v Novem mestu v Južno Ameriko poslali povsem serijsko opremljene avtodome sonic in matrix. Brez težav so prestali preizkušnjo in vse napore medetapne logistike zahtevne trase in tako se je rodilo uspešno partnerstvo med dolenjskim velikanom karavaninga, ki spada med tri najuglednejše ter najuspešneje znamke tovrstnih vozil stare celine, in avstrijskim KTM-om.

Slovensko znanje na Dakarju: mehanik, Akrapovičevi izpuhi in bivalniki Adrie

 

"Že od leta 2013 imamo zelo uspešno partnerstvo s KTM, saj so vsako leto Adrijini avtodomi serije Matrix in Sonic nepogrešljivi del spremstva njihove zmagovite motoristične ekipe na vzdržnostnem reliju Dakar. Ko se je na nas obrnil KTM za dirke v motokrosu in pojasnil svoje posebne zahteve, smo takoj prepoznali novo priložnost, da pokažemo, kaj znamo," je novo sodelovanje z Avstrijci komentiral Matjaž Grm, izvršni direktor sektorja Prodaja in trženja v novomeški Adrii Mobilu.

 

 Pauls Jonass, MX2: Latvijec, rojen leta 1997. Nekdanji svetovni viceprvak v motokrosu, mladinski svetovni prvak in evropski prvak. | Foto: Arhiv Adria Mobil Pauls Jonass, MX2: Latvijec, rojen leta 1997. Nekdanji svetovni viceprvak v motokrosu, mladinski svetovni prvak in evropski prvak. Foto: Arhiv Adria Mobil

Partnerstvo pa se zdaj iz peska in blata Dakarja razširja še na razburljive dirke v dvoranskem motokrosu. Gre za obliko ekstremne dirke "off-road", ki se odvija v zaprtih dirkališčih pred številnimi gledalci. Gre torej za nekakšen koncentrat motošporta na dlani. Letošnje prvenstvo obsega 14 dirk po vsej Evropi in eno v ZDA, sklepna dirka prvenstva pa bo 1. oktobra v Veliki Britaniji na progi Matterley Basin. Prav v Veliki Britaniji se je motokros tudi razvil, in sicer iz motorističnih poskusnih tekmovanj med letoma 1906 in 1909. To je bila tudi prva dirkalna trofeja, ki jo je osvojila ekipa KTM že davnega leta 1974.

Matjaž Grm: "Že od leta 2013 imamo zelo uspešno partnerstvo s KTM, saj so vsako leto Adrijini avtodomi serije Matrix in Sonic nepogrešljivi del spremstva njihove zmagovite motoristične ekipe na vzdržnostnem reliju Dakar." | Foto: Klemen Korenjak Matjaž Grm: "Že od leta 2013 imamo zelo uspešno partnerstvo s KTM, saj so vsako leto Adrijini avtodomi serije Matrix in Sonic nepogrešljivi del spremstva njihove zmagovite motoristične ekipe na vzdržnostnem reliju Dakar." Foto: Klemen Korenjak

Ready to Race – pripravljen na dirko

Adria Mobil je štiri svoje vane – gre za bivalno nadgradnjo, umeščeno v karoserijske meje povišanega in podaljšanega dostavnika – odela v atraktivno, "bojno" oranžno črno grafično podobo, ki je bila ustvarjena posebej za ekipo KTM v duhu baznega vozila, ki razume in sporoča slogan: Pripravljeni na dirko.

Matjaž Grm, prodajno-marketinški strateg Adrie Mobil: "Pri nas radi uberemo drugačno pot ..." | Foto: Klemen Korenjak Matjaž Grm, prodajno-marketinški strateg Adrie Mobil: "Pri nas radi uberemo drugačno pot ..." Foto: Klemen Korenjak "Pri nas radi uberemo drugačno pot, pri čemer so naši vani serije twin vodilni v svojem razredu, letos pa smo prejeli tudi priznanje za 'van leta' na zelo konkurenčnem nemškem trgu. Naši twini so znani tudi po svoji trajni in zanesljivi kakovosti in po pametnih rešitvah – od naših ergonomskih in fleksibilnih oblik kopalnic, do pametnega kuhinjskega dizajna. Twini so na voljo na baznih vozilih znamk Fiat in Citröen, pri čemer je na voljo bogata ponudba Adrijinih tlorisnih razporeditev za bivanje od dveh do štirih oseb. Ta najnovejši projekt nas žene še dlje, saj ponujamo rešitve po meri, ki temeljijo na zelo specifičnih potrebah visoko kakovostne znamke KTM, njihove ekipe motoristov in motokrostistov ter spremljevalnega osebja. Veselimo se, da bomo lahko pomagali ekipi KTM pri njihovih prizadevanjih za doseganje najvišjih lovorik tudi v letošnjem izredno težkem svetovnem prvenstvu MXGP v motokrosu," je sicer zelo nišno serijo bivalnikov komentiral eden od ključnih strategov novomeške tovarne Matjaž Grm.

Kdo bo spal v atraktivnih dolenjskih bivalnikih?

Adria Mobil in sodelovanje s KTM - nova serija bivalnikov | Foto: Arhiv Adria Mobil Foto: Arhiv Adria Mobil #84 Jeffrey Herlings, MX GP

Nizozemec, rojen leta 1994. Trikratni svetovni prvak v razredu MX2, 61 zmag GP; znan kot "najhitrejši človek na pesku na planetu".

#41 Pauls Jonass, MX2

Latvijec, rojen leta 1997. Nekdanji svetovni viceprvak v motokrosu, mladinski svetovni prvak in evropski prvak.

#61 Jorge Prado, MX2

Španec, nekdanji svetovni in evropski prvak v motokrosu.

#259 Glenn Coldenhoff, MX GP

Nizozemec z 18 leti izkušenj; ekipi KTM se je pridružil leta 2016; 2 zmagi MX GP.

Dolenjcem tudi Priznanje Republike Slovenije za poslovno odličnost

Dolenjci so letos prejeli tudi že priznanje Republike Slovenije za poslovno odličnost (PRSPO), ki predstavlja najvišjo državno nagrado za dosežke na področju kakovosti poslovanja, kot rezultata razvoja znanja in inovativnosti.

V obrazložitvi nagrade pa je odbor (PRSPO) zapisal, da je Adria dokazala, da zmore v zelo dinamičnem okolju in panogi prebroditi različne ovire na podlagi zelo učinkovitega sistema projektnega vodenja in obvladovanja sprememb na vseh organizacijskih ravneh. Da podjetje več let dosega odlične rezultate poslovanja in predstavlja pomembnega igralca v svoji panogi. Zapisali so še, da poslovno odličnost krepi z odličnim sodelovanjem s kupci in družbenim okoljem, kar je zagotovilo za nadaljnje učinkovito izkoriščanje priložnosti v okolju, agilno odzivanje in trajnostni razvoj. | Foto: Klemen Korenjak V obrazložitvi nagrade pa je odbor (PRSPO) zapisal, da je Adria dokazala, da zmore v zelo dinamičnem okolju in panogi prebroditi različne ovire na podlagi zelo učinkovitega sistema projektnega vodenja in obvladovanja sprememb na vseh organizacijskih ravneh. Da podjetje več let dosega odlične rezultate poslovanja in predstavlja pomembnega igralca v svoji panogi. Zapisali so še, da poslovno odličnost krepi z odličnim sodelovanjem s kupci in družbenim okoljem, kar je zagotovilo za nadaljnje učinkovito izkoriščanje priložnosti v okolju, agilno odzivanje in trajnostni razvoj. Foto: Klemen Korenjak

 

Ne spreglejte