SiolNET. Avtomoto Novice
1,73

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Dieter Zetsche lani s plačo 7,6 milijona evrov

1,73

termometer

Dieter Zetsche, znameniti mož s sivimi brki, je že 11 let predsednik avtomobilskega koncerna Daimler in eden najbolje plačanih nemških menedžerjev. Lani mu je plača z dodatki sicer padla za 21 odstotkov, a vseeno je na svoj račun dobil 7,6 milijona evrov.

Dieter Zetsche je prvi mož Daimlerja AG že od leta 2016, njegov zdajšnji mandat pa se bo končal decembra leta 2019. Dieter Zetsche je prvi mož Daimlerja AG že od leta 2016, njegov zdajšnji mandat pa se bo končal decembra leta 2019. Foto: Reuters

Zetsche ob študiji električnega crossoverja na lanskem avtomobilskem salonu v Parizu. Zetsche ob študiji električnega crossoverja na lanskem avtomobilskem salonu v Parizu. Foto: Reuters Predsednik Daimlerja bo do konca leta 2019

Predsednik koncerna Daimler Dieter Zetsche je lani z vključenimi dodatki zaslužil 7,6 milijona evrov, kar je 21 odstotkov manj kot leta 2015, je razvidno iz Daimlerjevega letnega poslovnega poročila. Družba je lani v primerjavi z letom 2015 dosegla nekoliko nižji operativni dobiček. Če Zetschejevi plači prištejemo še prihodke od delnic, je lani skupno dobil 13,8 milijona evrov. Iz omenjenega poročila je razvidno, da je leto pred tem ta znesek znašal kar 14,4 milijona evrov.

Zetsche je prvi mož Daimlerja AG že od leta 2016, njegov zdajšnji mandat pa se bo končal decembra leta 2019.

Daimler je neposredno povezan tudi s slovenskim gospodarstvom, saj v novomeškem Revozu izdelujejo smarta forfour. Letos bodo začeli izdelovati tudi njegovo električno različico.

Mercedes-Benz na vrhu premium razreda

Mercedes-Benzu je uspelo lani kar za 11 odstotkov povečati prodajo na svetovnem avtomobilskem trgu. Mercedes je prodal 2,08 milijona svojih vozil in po več kot desetletju z vrha premium razreda izrinil BMW. Ta je lani prodal 80 tisoč avtomobilov manj kot Zetschejevi trgovci.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin