SiolNET. Avtomoto Novice
0,05

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Dars nadaljuje prenovo gorenjske avtoceste mimo Jesenic

0,05

termometer

gneča, avtocesta, zastoj
Na Darsu zaradi obnovitvenih del na omenjenem odseku gorenjske avtoceste pričakujejo občasne zastoje. Foto: Tamino Petelinšek/STA

Po zaključku glavne turistične sezone se začenja obsežnejša obnova dela cestišča gorenjske avtoceste med priključkoma Jesenice – vzhod in Jesenice – zahod proti Karavankam oziroma Avstriji. Kot so sporočili z Darsa, bo promet preusmerjen na polovico vozišča avtoceste, kjer bo predvidoma do konca novembra potekal le po enem pasu v vsako smer vožnje.

Darsovi delavci so danes začeli postavljati zaporo, predvidoma v torek pa bodo promet preusmerili na polovico vozišča, ki je bilo obnovljeno lani jeseni in letos spomladi.

Na Darsu v času prometnih konic pričakujejo občasne zastoje

V okviru obnovitvenih del bosta predvidoma 14 dni proti Karavankam oziroma Avstriji zaprta izvoz Jesenice – zahod in počivališče Jesenice, o čemer bodo uporabniki avtoceste pravočasno obveščeni.

Na Darsu med postavitvijo delovnih zapor zaradi obnovitvenih del ter v času septembrskih prometnih konic ob vračanju turistov proti severu in zahodu Evrope pričakujejo občasne zastoje.

Skoraj pet kilometrov smernega cestišča avtoceste med priključkoma Lipce in Hrušica proti Karavankam bosta po pogodbi v skupnem nastopu obnovila Gorenjska gradbena družba iz Kranja in Strabag iz Ljubljane. Pogodbena vrednost del znaša nekaj manj kot 4,8 milijona evrov vključno z DDV.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin