Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Nedelja,
31. 1. 2016,
12.31

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

nesreča nesreča Postojna

Nedelja, 31. 1. 2016, 12.31

7 let, 12 mesecev

Dan po nesreči: parkirišče v Postojni razkriva razsežnost verižnega trčenja

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Okrog trideset najbolj poškodovanih vozil, ki so bila vpletena v verižno trčenje na primorski avtocesti, čaka na parkirišču Darsa v Postojni. S kraja nesreče jih je reševalo okrog 20 avtovlek.

Lastniki poškodovanih vozil se v Postojno vračajo po osebne predmete

Slabih 24 ur po verižnem trčenju med razcepom Nanos in priključkom Senožeče pogled na parkirišče Darsove vzdrževalne baze v Postojni razkriva vso razsežnost po številu udeleženih vozil najhujše prometne nesreče v zgodovini Slovenije. Več kot sedemdeset vozil je bilo včeraj v zelo gosti megli udeleženih v verižnem trčenju.

Približno trideset najbolj poškodovanih vozil so avtovleke včeraj pripeljale v Postojno. Parkirišče, ki je pod varstvom policije, danes obiskujejo lastniki uničenih vozil in iz njih jemljejo različne osebne predmete. Še vedno so v šoku, a ob pogledu na zveriženo pločevino veseli, da so nesrečo preživeli.

Vse udeležene v prihodnjih dneh čaka še postopek razreševanja zavarovalniških primerkov, policija pa mora prav tako še ugotoviti natančen vzrok in potek tako obsežnega trčenja. Kot so povedali na policijski upravi v Ljubljani, bo natančen vzrok nesreče najbrž težko ugotoviti.

Na kraj nesreče je pripeljalo okrog 20 avtovlek

Eden izmed voznikov avtovlek nam je povedal, da je reševanje vozil tokrat potekalo precej gladko. Dobro so se organizirali. Na kraju nesreče je bilo okrog dvajset avtovlek. Osebne avtomobile in kombije so z mesta nesreče odvažali v Postojno.

Avtovleke so do kraja nesreče peljale v nasprotni smeri drugega kraka primorske avtoceste, ki je bil prav tako ves čas zaprt za ves promet.

Lani še slabše vremenske razmere, tokrat hujša zveriženost vozil

Verižno trčenje se je pripetilo le dobro leto po podobno hudi nesreči pri Postojni, katere vzrok so bile prav tako slabe vremenske razmere skupaj z oblakom snega. Kot nam je povedal drugi domačin iz Postojne, je bilo lansko reševanje težje zaradi vremenskih razmer. Tokrat so bili pogoji za reševanje boljši, a sta bila zato obseg nesreče in predvsem medsebojna zveriženost vozil precej hujša. Delo so po njegovih besedah zaključili okrog polnoči.

Ne spreglejte