Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Četrtek,
11. 1. 2024,
6.17

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,67

Natisni članek

E-mobilnost proizvodnja avtomobilov BMW

Četrtek, 11. 1. 2024, 6.17

2 meseca, 2 tedna

BMW v Münchnu

Bodo načrti zdržali? Po 75 letih prava revolucija za BMW v Münchnu.

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,67
BMW tovarna Munchen | Koncept neue klasse v tovarni v Münchnu. | Foto BMW

Koncept neue klasse v tovarni v Münchnu.

Foto: BMW

BMW bo svojo osrednjo tovarno avtomobilov v Münchnu do leta 2027 preuredil za proizvodnjo izključno električnih avtomobilov.

BMW je lani napovedal, da bo proizvodnjo motorjev z notranjim zgorevanjem preselil iz Nemčije, sledi pa naslednja strateška odločitev: od leta 2027 bodo v Münchnu izdelovali le še električne avtomobile. To je prva odločitev za preobrazbo ene izmed obstoječih tovarn v mreži BMW za izključno električna vozila. Prva taka bo sicer nova tovarna v Debrecenu na Madžarskem, ki jo bodo zgradili prihodnje leto.

BMW trenutno električne avtomobile večinoma izdeluje na klasičnih platformah. | Foto: Gašper Pirman BMW trenutno električne avtomobile večinoma izdeluje na klasičnih platformah. Foto: Gašper Pirman Konec za električne z bencinskih platform

V preureditev tovarne v Münchnu bo BMW vložil 650 milijonov evrov. Tam že zdaj izdelujejo električne avtomobile, toda modeli, kot so i4, izhajajo z bencinske platforme in jih zato tudi izdelujejo na istih proizvodnih linijah.

Prihodnost temelji na novi platformi neue klasse. Te avtomobile bodo začeli skupaj s klasičnimi izdelovati leta 2026, od leta 2027 pa v Münchnu torej sledijo le še električni modeli. S tem se bo v tovarni v bavarski prestolnici po 75 letih končala proizvodnja tako klasičnih avtomobilov kot tudi motorjev.

Iz preurejene tovarne v Münchnu do 200 tisoč vozil letno

V tovarni v Münchnu bo še naprej delalo okrog osem tisoč zaposlenih, letno pa nameravajo tam izdelati do 200 tisoč avtomobilov. BMW bo vozila s platforme neue klasse izdeloval tudi na Kitajskem (Šenjang) in v Mehiki (San Luis Potosi).

BMW je lani prodal 376 tisoč električnih avtomobilov, kar je bilo 14,7 odstotka vseh prodanih. Večino prodaje torej še vedno ustvarijo klasični modeli. Do leta 2025 naj bi se delež električnih avtomobilov po ocenah vodstva BMW povečal do 25 odstotkov.
Ne spreglejte