Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Sreda,
31. 1. 2018,
4.00

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,33

3

Natisni članek

Twingo Iztok Franko Renault

Sreda, 31. 1. 2018, 4.00

6 let, 2 meseca

Z javnim zbiranjem sredstev do dirkalnega avtomobila

Bo trik zbiranja denarja iz F1 uspel tudi Slovencu?

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,33

3

Iztok Franko renault twingo | Foto Domen Hrovatin

Foto: Domen Hrovatin

Kdor želi imeti dirkalni avtomobil in varno sproščati adrenalin, lahko do avta pride (manj verjetno) s pokroviteljem ali pa (največkrat) z lastnim denarjem. Iztok Franko želi twinga iz Revoza v dirkaško preobleko preobleči prek Adrifunda.

Kljub šibkemu motorju je notranjost dirkalnika za voznika polna adrenalina. | Foto: Domen Hrovatin Kljub šibkemu motorju je notranjost dirkalnika za voznika polna adrenalina. Foto: Domen Hrovatin Denar so javno zbirali tudi že v formuli ena

Javno zbiranje sredstev je lahko primerno za najrazličnejše projekte. Leta 2014 je na primer moštvo Caterham v formuli ena, potem ko se je znašlo v finančnih težavah, za denar prosilo svoje privržence. Takratni šef formule ena Bernie Ecclestone se je držal za glavo in potezo označil za beračenje, toda Caterham je v 48 urah zbral 1,8 milijona dolarjev in si takrat zagotovil nastop na zadnji dirki sezone.

Za dirkalnega renaulta twinga potrebuje 12 tisoč evrov

Tudi če ne gre ravno za milijone evrov v formuli ena, je športni oziroma dirkaški avtomobilizem drag. Prek slovenske platforme Adrifund se je za nov način dostopa do lastnega dirkalnega avtomobila odločil Iztok Franko. O njem smo že pisali kot o Slovencu, ki se je preselil v Dubaj in tam dela v podjetju za izvajanje puščavskih avantur s terenskimi vozili.

"Idejo sem dobil precej spontano, ko sem našel slovensko platformo za zbiranje sredstev. Veliko mojih prijateljev ima željo po dirkanju z avtomobilom, z izdelavo dirkalnika pa bi se nam vsem izpolnila ta želja," pravi Franko, ki želi z zbiranjem sredstev dobiti 12 tisoč evrov.

Obnovljena steza v Gaju na Dolenjskem še vedno čaka na svoj pravi razmah. | Foto: Domen Hrovatin Obnovljena steza v Gaju na Dolenjskem še vedno čaka na svoj pravi razmah. Foto: Domen Hrovatin

Osnova bo nov serijski renault twingo SCe70, ki stane okrog devet tisoč evrov. Tak avto nato izgubi vse nepotrebne sestavne dele v notranjosti, vgradijo mu varnostno kletko, za 25 odstotkov skrajšajo prestavna razmerja v menjalniku, prilagodijo elektroniko, dodajo zadnji spojler, dirkaška kolesa in podobno.

Tak avto bi bil podoben pokalnemu renaultu twingu ekipe Lema Racing, ki je danes v Sloveniji ena od najcenejših (in najlažjih) vstopnih točk v avtomobilsko dirkanje. S pokalnim twingom smo se lani udeležili tudi štiriurne vztrajnostne dirke in tako iz prve roke spoznali prenovljeno slovensko dirkališče Gaj na Dolenjskem.

Letos bodo na Gaju predvidoma izpeljali štiri vztrajnostne dirke, pokalni twingo pa je seveda kot naročen tudi za (poceni) track day in varno sprostitev vozniškega adrenalina na različnih modernejših stezah v okolici Slovenije.

 

 

 

Ne spreglejte