SiolNET. Avtomoto Novice
0,57

termometer

  • Messenger
  • Messenger

BMW: Zaradi nevarnosti požara vpoklic milijon vozil

0,57

termometer

BMW bo vpoklical še dodatni milijon avtomobilov in prostovoljno popravil napako pri izpušnem sistemu, ki lahko v skrajnih primerih privede do vžiga. Že avgusta je BMW iz istega razloga vpoklical 480 tisoč vozil, skupno število vpoklicanih avtomobilov pa je naraslo na 1,6 milijona.

BMW X3 30d Foto: Gašper Pirman V nekaterih primerih lahko pride do izpuščanja glikola

Kot je razkrila preiskava znotraj znamke, bi lahko pri določenih primerih iz hladilnika v okviru recirkulacije izpušnih plinov stekel glikol, zaradi česar bi lahko v stiku s plini in ostanki olja prišlo do vžiga motorja. Kot so razkrili pri BMW-ju, bi do tega lahko prišlo v skrajnem primeru, a bodo vseeno prostovoljno vpoklicali dodatni milijon avtomobilov.

BMW je prejšnji mesec znižal finančne napovedi, ki so posledica predvsem podaljšanih garancijskih pogojev in zaradi dodatnih tarif povečanja cen sestavnih delov.

Vpoklicani bodo vsi dizelsko gnani modeli s štiri- in šestvaljnimi motorji, proizvedeni med leti 2010 in 2017. Na servisu bodo zamenjali ogrožene komponente z novimi in odpravili možnost vžiga.

Prva vožnja: BMW X5 zunanjost Avtomoto Novi BMW X5: bavarski bog udobja, oborožen z novimi znanji #video BMW serija 3 Avtomoto BMW serija 3: večja, lažja in vozniško odlična #foto BMW X7 Avtomoto Novi BMW X7: veliko luksuza na sedmih sedežih #foto

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 11
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin