SiolNET. Avtomoto Novice
4,48

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Bavarci bodo gradil razvojni center za samovozeče avtomobile

BMW bo v novem razvojnem centru samovozečih avtomobilov potreboval dva tisoč ljudi

4,48

termometer

BMW next 100 - BMW-jeva prihodnost
Foto: BMW

Bavarski avtomobilski velikan BMW bo gradil nov razvojni center, v katerem bo načrtoval in testiral pametne avtomobile prihodnosti, sposobne povsem avtonomne vožnje. V njem bo na novo zaposlil kar okoli dva tisoč ljudi. To je lahko priložnost tudi za mlade slovenske inženirje. Bavarska prestolnica je le dobre štiri ure vožnje oddaljena od Slovenije.

Potrebovali bodo specialiste za informacijsko tehnologijo, programerje in inženirje

BMW i8 tovarna Leipzig Foto: BMW "Začeti želimo sredi leta 2017," je glede svojih načrtov povedal koncern. Trenutno strokovnjaki BMW avtonomna vozila razvijajo v raziskovalnem in razvojem centru blizu centralne koncerna v Münchnu, Garchingu in na nekaterih drugih lokacijah.

"Vse želimo združiti na enem mestu v neke vrste kampusu, kjer bi ustvarili številna nova delovna mesta," je pojasnil tiskovni predstavnik. Iskali bodo specialiste za informacijsko tehnologijo, razvijalce programske opreme in inženirje.

BMW futurizem - pogled v prihodnost pametnih avtomobilov

Prvi avtonomno vozeči BMW-ji na ceste leta 2021

BMW želi samovozeče avtomobile na trgu predstaviti leta 2021. Potrebno tehniko razvija v partnerstvu z največjim svetovnim proizvajalcem čipov Intelom ter izraelskim specialistom za robote Mobileye.

Investitor, ki naj bi zgradil prostore v münchenskem predmestju Haar in jih nato oddajal BMW, je že vložil prošnjo za gradbeno dovoljenje, vendar pa zelene luči trenutno še nima.

BMW želi samovozeče avtomobile na trgu predstaviti leta 2021. BMW želi samovozeče avtomobile na trgu predstaviti leta 2021. Foto: BMW

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 70
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin